Allerminst een makkie

`Voor BC Telenet Oostende volgen de belangrijke wedstrijden zich tegen razend tempo op. Amper is de met 85-80 van Chalon (F) gewonnen heenmatch halve finale FIBA Europe Cup achter de rug, of onze Zaikapitings maken zich op voor de clash met seizoensrevelatie Kangoeroes Willebroek. Allerminst een makkie. De voorbije weken gingen immers zowel Okapi Aalstar als Limburg United voor de bijl in zaal De Schalk.

Zonder enige twijfel de sensatie van de Euro Millions League, is Kangoeroes Willebroek erop belust de regerende landskampioenen een hak te zetten. Ook al verloren ze de twee onderlinge confrontaties dit seizoen met overduidelijke 68-90 (home) en 86-75 (VersluysIDôme) van de Zaikapitings.
Of hun afscheidnemende coach Daniël Goethals, die volgend seizoen naar Mons-Hainaut verhuist, zijn troepen voor zo’n stunt genoeg kan oppeppen, is andere koek. Na de 6/6 zegereeks kregen de Kangoeroes vorige week immers een erg zware 87-56 opdoffer op bezoek bij een toch niet zo briljant spelend Spirou Charleroi.
Bij BC Telenet Oostende is iedereen  zich ervan bewust dat de clash tegen Willebroek met het nodige serieu moet worden aangepakt. Met een aangescherpte verdediging en een minimum aan balverliezen. Uitkijken hoe het duo Katic-Boukichou hun opponenten opnieuw probeert te domineren. En wat kan de ook al volgend seizoen andere oorden (Antwerp Giants) opzoekende Denis Donkor als scoremachine naast bommenwerper Deroover tegen de Oostendse meester-verdedigers Salumu, na acht weken blessureleed reeds terug in bloedvorm, Kesteloot en Mwema?
Voor coach Dario Gjergja van BC Telenet Oostende zal het er ook op aankomen de speelminuten zo goed mogelijk te spreiden met het oog op de zowat historisch belangrijke return halve finale FIBA Europe Cup volgende week woensdag in Chalon.

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top