“Alles of niets” (Dario Gjergja)

Head-coach Dario Gjergja van BC Telenet Oostende stelt het duidelijk: “Willen wij nog een kans maken om de achtste finales Eurocup te bereiken, dan moet BC Telenet Oostende woensdag in de Sleuyter Arena winnen van de Poolse kampioen PGE Turow Zgorzelec.” Geen gemakkelijke, maar volgens Dario Gjergja ook geen onmogelijke opdracht. Zeker in eigen huis en met de hulp van onze supporters.

“Alhoewel we vorige week in Zgorzelec met 99-71 verloren is het niet zozeer die wedstrijd die mij zorgen baart. Wel de wijze waarop wij zaterdag in eigen zaal met 86-91 verloren van Mons-Hainaut. Daar werd zondag een hartig woordje over gepraat. Nu hoop ik op een positieve reactie van gans mijn spelersgroep. Iedereen weet waar het fout ging en hoe eraan te verhelpen,” steekt een duidelijk gedreven Dario Gjergja van wal bij de voorbeschouwing van de voor BC Telenet Oostende zo belangrijke Eurocupmatch van woensdag. Daarbij onderlijnend dat BC Telenet Oostende bij verlies zijn dromen voor achtste finale Eurocup een jaartje moet opbergen.

“Ik bekeek de wedstrijd van vorige week in Polen nog een rustig na. Daaruit blijkt dat BC Telenet Oostende het eerste kwart heel goed meespeelde. Ook nog in het tweede kwart. Waarna we de tweede helft al dat goede hebben opgeblazen. Niet verwonderlijk eigenlijk. Door het vertrek van Echenique, de kwetsuur van P.A. Gillet en onze strateeg Dusan Djordjevic die na kwetsuur nog niet helemaal zijn wedstrijdritme had hervonden. Dit alles naast de inbreng van de jonge Aleksander Marelja dienden we PGE Turow Zgorzelec met een totaal nieuwe structuur aan te pakken wat tegen zo’n voor Euroleague samengestelde klasseploeg een erg harde dobber was.”

Dat PGE Turow Zgorzelec aanvallend erg doeltreffend is (gemiddeld meer dan 90 punten!), bewezen ze na hun bijna century tegen onze Zaikapitings nogmaals zaterdag in de Poolse PLK competitie door met 117-83 te winnen van Tarnobrzeg. Een wedstrijd die voor coach Gjergja samen met zijn coachingstaff alleen hun eerdere conclusies bevestigde. “Weer speelde PGE Turow Zgorzelec op zeer hoog niveau. Ze beschikken over zeer ervaringrijke spelers, waarvan vijf dertigers en enkelen met jarenlange NBA ervaring en daarenboven een dubbele bezetting op iedere positie. En neen, de 15/32 driepunters waarvan 6/9 door Chylinski en 3/4 door Moldoveanu waren geen toevalstreffers. Ook tegen Tarnobrzeg was Chylinski met 7/12 bommen outstanding.”

Positief voor BC Telenet Oostende is op zijn minst dat hun floorleader Dusan ‘the general’ Djordjevic tegen Mons-Hainaut bewees zijn matchritme te hebben hervonden. En dat Pierre-Antoine Gillet na zijn tegen Vilnius opgelopen schouderkwetsuur sinds zondag opnieuw met de groep meetraint. Of Pierre-Antoine woensdag speelt, laat head-coach Dario Gjergja nog even in het midden. “Daar beslis ik pas enkele uren voor de match over. Intussen zullen wij niets aan het toeval overlaten om met dit BC Telenet Oostende onze ‘alles of niets’ Eurocupmatch tegen PGE Turow Zgorzelec voor te bereiden. Wij hebben een reële kans op winst. Mits we volle veertig minuten keihard verdedigen, de juiste shotkeuzes maken en het tempo van de match controleren. We bewezen in het recente verleden tegen topploeg dat aan te kunnen. Voor de opworp reeds een winnaar naar voorschuiven doe ik niet. Iedere match moet immers worden gespeeld…”

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top