Alles uit de kast halen (Rasko Katic)

« Het Lithouwense Juventus Utena wordt overduidelijk de moeilijkste ploeg die wij dit seizoen al kregen voorgeschoteld. Wat wij van hen op video zagen, was zonder kijf indrukwekkend. BC Telenet Oostende zal als hechte ploeg volle 40 minuten alles moeten uit de kast halen en nooit opgeven, » kijkt Zaikapiting Rasko Katic vooruit naar de tweede groepswedstrijd in de Basketball Champions League van BC Telenet Oostende.

Vorige week op de valreep met 78-76 onderuit in het Montenegrijnse KK Mornar Bar is BC Telenet Oostende volgens Rasko Katic vastbesloten woensdagavond de volle buit aan huis te houden in de VersluysIDôme.
« Juventus Utena mag op de opening speeldag Groep D Basketball Champions League dan wel met 91-84 hebben gewonnen van de Franse topper SIG Strassbourg, toch heeft ook dit team zijn zwakke kantjes. Alhoewel statistieken niet altijd alles zeggen, kan ik er niet naast kijken dat onze gasten van woensdag in eigen Lithouwense competitie LKL, waar ze momenteel 8ste op 10 staan gerangschikt na 8 matchen, zomaar vier van hun vijf wedstrijden on the road verloren. Wat toch aangeeft dat wij in onze eigen VersluysIDôme meer dan een normale winstkans maken. Tenminste, indien we de lijn van de voorbije wedstrijden doortrekken en georganiseerd blijven in defense. »
Zelf iedere week met topprestaties uitpakkend, noemt Rasko Katic dit als « eindelijk terug op het juiste spoor » spelend.
« Vorig seizoen zagen onze supporters niet altijd de èchte Rasko Katic op het terrein. Ik was niet in altijd in mijn normale doen. Vandaag voel ik mij hier zoveel beter in mijn vel, wat ik ook tegen Juventus Utena zal proberen te bewijzen ».
Dat het tegen de door de super-bommenwerper Sirutavicius (#9) en assistkoning Jamar Diggs (#0) gedirigeerde Juventus Utena allesbehalve een hapklare brok wordt, is Rasko Katic van overtuigd.
« Zij beschikken over een zeer hechte verdediging, pakken uit met onwaarschijnlijke driepunters en spelen vooral als een hecht team. Bovendien vechten ze voor iedere bal. Like crazy…. »
Met de wetenschap dat in de groepsfase best alle thuismatchen worden gewonnen, wilt men een goede kans maken naar de volgende ronde Basketball Champions League door te stoten, weet BC Telenet Oostende wat hen woensdag – opworp 20.30 uur – te doen staan.
En niet te vergeten Yellow Army, Utena voelt zich niet kiplekker op verplaatsing. Zeker niet wanneer de thuisploeg keihard door zijn aanhang wordt aangemoedigd! Boodschap 5 op 5 begrepen? Come on Oostende!!

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top