Als gold het een Europese match

Zeker is dat BC Telenet Oostende vanavond een bijzonder warm onthaal wacht in tot de nok met blauw-wit enthousiaste supporters van VOO Verviers-Pepinster gevulde Hall du Paire. Voor de Wolven is de tweede match kwartfinale play-off immers een alles of niets. Na woensdag in onze Sleuyter Arena de Zaikapitings behoorlijk het vuur aan de schenen te hebben gelegd, geloven Jankovic & C° nog in hun kansen.

Bij BC Telenet Oostende nam men alvast geen enkel risico om de spelersgroep niet in de beste omstandigheden aan de opworp te krijgen. De verre verplaatsing naar Verviers werd zelfs als een heuse Europese wedstrijd aangepakt. Vertrek van de spelersbus deze morgen vroeg (om de urenlange files op de E40 niet te zwaar te laten doorwegen), laat middagmaal in Verviers en nadien platte rust voor de ganse groep in een hotel ter plekke.

Geen extra training dus op de wedstrijddag. Wel werden donderdag de spieren wat losgetraind en tactisch de puntjes op de i gezet na de fysisch en ook wel psychisch slopende met 86-70 gewonnen en erg tumultueuze eerste match.

Voor de Europees al doorheen gelijkaardige wateren gezwommen spelerskern van BC Telenet Oostende is dit geen ongewone situatie. Hamvraag is in hoeverre VOO Verviers-Pepinster na zijn woensdag niet te onderschatten fysieke inzet wist te recupereren.

-“Wij zullen alles proberen om het niet tot drie matchen te laten komen”, verklaarde Niels Marnegrave reeds voor aanvang van de eerste match tegen de vorig jaar nog door zijn vader Julien, gecoachte Wolven. 

Head-coach Dario Gjergja van BC Telenet Oostende was na de woensdagmatch heel duidelijk: “Vrijdag moeten wij van bij de opworp verdedigend meer geconcentreerd op het parket staan. De Wolven wisten vooral in de eerste helft teveel gemakkelijke korven te scoren door ons verdedigend falen. Ik wil dat niet meer”.

In geval van winst bouwt BC Telenet Oostende dan enkele extra rustdagen in en kan zich bij een overwinning opmaken voor de halve finales, naar best of five, vanaf woensdag 13 mei in de Sleuyter Arena tegen de winnaar van het duel Limburg United-Spirou Charleroi. De inzet is dus bekend!

Go Oostende, go!! Defense!!!

 

 

Back to top