BC Telenet Oostende - Limburg United: 93-70

Als leider de (mini) winterstop in

Telenet Oostende kan met een goed gevoel de korte winterstop in. Een goedgevulde en sfeervolle Versluys|Dôme was getuige van een aangename wedstrijd waarin Oostende via een onhoudbare Katic meteen een significante voorsprong nam die de Limburgers nooit meer echt te boven kwamen.

Katic werd niet alleen meermaals meesterlijk aangespeeld door Djordjevic, hij draaide bovendien keer op keer verbluffend sterk rond of langs zijn tegenstander. Wat de Limburgers ook probeerden, niemand kreeg greep op de Oostendse center. Met steun van Gillet werd het in geen tijd 20-5. Het duurde een tijdje voor de bezoekers hun ritme konden vinden maar met driepunters van Lasisi en Simons knabbelden ze vrij snel een stuk van hun achterstand weg (27-17).  Niettegenstaande de repliek van Walden en Kuridza kwam Limburg toch dichterbij via bommen van Simons en Swing (30-25). Djordjevic en Salumu behoedden hun team voor erger en samen met een opnieuw ingekomen Katic zorgden ze voor een wat meer comfortabele voorsprong aan de rust.

Ruststand: 50-38

Na de pauze opende Tuttle meteen met een driepunter en met een grote dosis aggresiviteit en potigheid probeerden de Limburgers echt alles om de kloof te dichten. Echter, Katic onder doel, gevolgd door Salumu en Kesteloot met driepunters, zagen dat anders en bouwden de Oostendse voorsprong opnieuw verder uit (67-50). Djordjevic bleef assists rondstrooien waaruit Boukichou al snel de 74-54 liet optekenen. Ook Mwema bleef steals pakken en rebounds plukken en hielp zo mee om de partij verder te controleren tot aan het eindsignaal.

Eindstand: 93-70

Statistieken >>

Back to top