« Ambities onderlijnen » (Dusan Djordjevic)

« In eigen Forum blijkt Crelan Okapi Aalstar steeds een moeilijk in te schatten en taaie tegenstander. Hun kleine zaaltje, hun carnavaleske supporters, het speelt allemaal mee. Maar bij BC Telenet Oostende kennen we onderhand het klappen van de zweep daar wel. Wij gaan uit van onze eigen sterkte. Deze kreeg met een resem riante uitslagen, meer nog door de manier waarop wij die behaalden, een flinke boost, » weet ploegkapitein Dusan ‘the general’ Djordjevic van de Zaikapitings.

Met liefst 12 assists tegen Cibona Zagreb meer dan ooit de leider op het parket bij het stilaan naar zijn topvorm evoluerend BC Telenet Oostende, geeft Dusan Djordjevic grif toe ontgoocheld te zijn dat het Champions League avontuur voor BC Telenet Oostende strandde in de poulefase.
« Wij hadden zeker onze plaats in de 1/16de finales. Blessures en een nog niet op elkaar ingespeelde ploeg bij het begin van de Europese campagne nekten ons finaal. Nu is het uitkijken naar wat de FIBA Europe Cup ons brengt. Het Franse Pau-Orthez wordt een stevige kluif maar mag voor ons geen onneembare struikelblok vormen. Al zal het allesbehalve eenvoudig zijn. Dit BC Telenet Oostende is zeker de Final Four waard. Wij gaan ervoor ».
Voor de meer dan ooit ambitieuse Dusan Djordjevic blijft een « triple » EuroMillions League, bpost cup en FIBA Europe Cup niet onmogelijk. Een gegeven dat hij zaterdag in het kolkende Aalsterse Forum nogmaals wilt onderlijnen.
«Ondanks een zeer vroege terugvlucht uit Zagreb konden wij behoorlijk uitrusten om vanaf vrijdag de match tegen het derde geklasseerde Aalst voor te bereiden. Bovendien beschikt coach Gjergja over twaalf spelers waarmee hij alle kanten uit kan. Iedereen van ons bewees de voorbije wedstrijden (Mega Leks, Charleroi, Cibona) in een positieve flow te verkeren. Een lijn die we tegen Aalst en volgende week in Antwerpen moeten doortrekken. »
Over hoe Crelan Okapi Aalstar denkt landskampioen BC Telenet Oostende en leider in de Euro Millions League eventueel een voetje te lichten, denkt Dusan Djordjevic het zijne over:
« Het is geweten dat Tofi de voorbije jaren steeds hun voornaamste troef was. Dat wordt werk voor onze verdediging in de paint. Verder weten we ècht niet wie bij Aalst zaterdag van outside het meest te duchten zal zijn. Hoedanook moeten we zoals steeds in blok verdedigen en dan de juiste shotkeuzes voor eigen ploeg creëren.»

Back to top