BC Telenet Oostende - Türk Telekom Ankara: 77 - 74

Ankara bijt zijn tanden stuk op Oostends blok

Dat dit Ankara een heuse transformatie heeft ondergaan tijdens de winterbreak wisten we al, maar dat kon ook meteen worden vastgesteld van bij de start van de partij. De Turkse bezoekers speelden bovendien heel fysiek en gingen meermaals tot op en dikwijls over het randje van het toelaatbare. De Oostendenaars lieten zich echter niet intimideren en namen meteen de wedstrijd in handen…

Met “allrounder” Serron, een secure Katic en een frisse Djordjevic liep Oostende weg naar 14-7. De Oostendenaars hadden het aanvallend niet onder de markt tegen de potige Turken, maar slaagden er toch meermaals in de goeie opties te vinden of vanuit zijn eigen robuuste verdediging snel tegen te prikken (18-11). Enkel onder doel en vooral dan na de inbreng van Buckner moest de verdediging van de kustploeg meermaals incasseren. De atletische center scoorde 8 punten op rij in slechts enkele minuten en bracht zijn team in één ruk terug (20-19).

Maar ook de Oostendse rotatie rendeerde want de ingekomen Salumu en youngster Buza mikten elk een driepunter binnen. Ook Katic was onstuitbaar niettegenstaande hij heel hard werd aangepakt (44-32).  Met Buckner opnieuw op de bank vond Ankara geen oplossingen meer tot Woodside twee driepunters binnenknalde. Buza bleef zeer nuttig spelen maar ook Djordjevic nette zijn tweede driepunter en samen met de nog steeds onverzettelijke Katic werd een kleine voorsprong behouden aan de rust.

Ruststand: 42-36

Oostende kende een moeilijke periode na de herneming. Woodside ging echter op zijn elan door en bracht zijn team opnieuw in het spoor van BCO (44-42). Ondanks een snelle foutenlast (Serron & Gibson) en 4 ploegfouten kon Oostende de Turkse remonte weer afslaan. Katic toonde zich opnieuw onstuitbaar in de raket nadat Archie een driepunter had gelukt (51-44).  Een nieuwe driepunter van Woodside en een pak vrijworpen behoedden de Turken van een nog groter wordende voorsprong van de thuisploeg.  Een goeie aanvallende periode van Boukichou (63-58) kon echter niet beletten dat de bezoekers via een driepunter van Brown en scores van özer zelfs heel even de leiding overnamen (65-67).

Een  klaarkijkende Marnegrave en een scorende Archie herstelden deze hekele situatie waarna we langzaam maar zeker op een beklijvend slot afstevenden. De Turkse coach had al heel vroeg zijn derde time-out opgebruikt en kon zijn manschappen zodoende niet meer optimaal bijsturen. Ondertussen ook in foutenlast moesten de Turken nu ook vrijworpen toestaan die door kapitein Djordjevic feilloos werden omgezet waardoor de zege niet meer in gevaar kwam.

Eindstand: 77-74

Serron 5-2, Buzza 8-2, Marnegrave 0-4, Gillet 0-2, Salumu 4-0, Katic 11-6, Boukichou 4-6, Djordjevic 8-6, Archie 0-7, Gibson 2-0

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top