Antwerp Giants - BC Telenet Oostende: 73 - 97

Antwerpen stuit op een collectief Oostends blok

Roel Moors heeft in zijn eerste maanden als coach, het sinjorenteam helemaal terug op de rails gezet. Naast een foutloos parcours in Europa en kwalificatie voor de 1/2 finales Beker van België, zette Antwerpen sedert zijn aanstelling, ook in de Belgische competitie al meerdere concurrenten opzij. De verwachtingen waren dan ook groot in deze Vlaamse klassieker… Alleen was het “Moors-effect”  niet opgewassen tegen de ijzersterke TEAM-prestatie van onze kustploeg…

Een sterke start via Katic en Serron zorgde aanvankelijk voor een 4-9 voorsprong, maar onder impuls van Basabe en Mwema werd het evenwicht snel weer hersteld (12-12). Op basis van het enthousiasme van de voorbije weken nam de thuisploeg zelfs een kleine voorsprong (16-12) maar gelukkig had Oostende een allerte Serron en Gibson in zijn rangen die tijdig afblokten (22-21). In het tweede kwart ontpopte Marnegrave zich als absolute draaischijf van het team en strooide kwistig met assist. Gillet werkte af met twee inleggers terwijl Salumu en Buza elk bedankten met een driepunter (24-34). Basabe weerde zich tot het uiterste, maar nog een nieuwe driepunter via Gillet en twee stuks van Gibson hielden de kloof intact tot aan de rust.

Ruststand: 36-48

Mwema opende met een driepunter, maar Archie was eveneens bij de pinken en counterde meteen met eveneens twee opeenvolgende bommen. Oostende werd zeker niet gespaard en keek heel snel tegen een foutenregen aan. Antwerpen kon zo vooral vanop de vrijworplijn blijven aanklampen (9/10 in het derde kwart).  Archie en Boukichou verdwenen  toen ook naar de bank met elk 4 persoonlijke fouten achter hun naam. Maar Salumu was weer in heel goeie doen en met een driepunter en enkele inleggers duwde hij toch verder door tot 52-68.

Oostende bleef echter heel collectief spelen waarbij zowat iedereen die tussen de lijnen kwam meteen productief was. Basabe was voor Antwerpen dan wel de offensieve sterkhouder, hij kreeg verdedigend op geen enkel moment vat op Katic. De Oostendse center was onhoudbaar en duwde in zijn eentje door naar 52-76. Ook Boukichou kwam hem even later keurig vervangen.  Het grootse weerwerk kwam er nog van de jonge Yoeri Schoepen die met twee driepunters uitpakte. Maar dit alles haalde weinig uit omdat Oostende vanuit zijn sterke verdediging nu meermaals kon tegenprikken met de dunkende Salumu en Buza als afwerkers (84-89). Finaal gaf coach Gjergja ook Hemeleers, Marelja en Lambrecht de kans om weer wat minuten op te doen, en ook zij hielden keurig stand.

Eindstand: 73-97

Lambrecht 0-2, Serron 7-2, Hemeleers 0-0, Marelja 0-2, Buza 5-2, Marnegrave 3-2 (10 assists!), Gillet 7-9, Salumu 5-12, Katic 6-14, Boukichou 3-5, Archie 0-7, Gibson 11-0

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top