Preview Artland Dragons - BC Telenet Oostende

Artland Dragons uit verband spelen (Philip Debaere)

”Wij speelden de Artland Dragons toen behoorlijk uit verband. Ongetwijfeld trokken onze gastheren van woensdag daaruit de nodige lessen. Aan ons om vooral niet te denken dat het ook nu gemakkelijk zal gaan. Artland Dragons is een heel sterke ploeg. De spelersgroep is complementair en moet het vooral van snel,  agressief en op fysieke inzet gestoeid basket hebben”, stelt Philip Debaere.

Na vijf wedstrijden staat Artland Dragons met 4 gewonnen matchen op de 4de plaats (op 18) in de Duitse competitie. Zaterdag zegevierden ze in de derby tegen Vechta met 102-101. Topscorer bij de zwart-witten werd Brandon Thomas (28 pt). Belangrijker misschien is nog de vaststelling dat de Artland Dragons vorige week in de Eurocup nipt met 88-86 verloren in Cantu (It), na het eerste quarter met 8-16 te hebben geleid. Om de match na een zinderende 4de quarter (27-27) in het 3de quarter (29-20) te hebben verloren. Dit ondanks de knalprestatie van Anthony King (19 pt, 5 ass, 4 uitgelokte fouten).

”Het bewijst alleen maar dat BC Telenet Oostende meer dan het nodige respect moet opbrengen voor de Artland Dragons,” onderstreept Philip Debaere die ondanks de mindere 4de quarter tevreden is over de riante 68-86 Oostendse competitiezege bij Basic-Fit Brussel. ”Het zou niet mogen dat de teugels wat worden gevierd bij 28 punten voorsprong, maar het is wel te brgijpen en misschien wel eigen aan een jong team zoals dit BC Telenet Oostende dat de voorbije wedstrijden bewees tot heel veel in staat te zijn en over behoorlijk wat kwaliteit te beschikken. Regelmaat vinden tijdens iedere wedstrijd is de boodschap. Zeker op Artland Dragons waar de sleutel van winst of verlies voor een groot stuk bij de verdediging zal liggen.  Aan BC Telenet Oostende om ook nu weer te proberen de Artland Dragons uit verband te spelen en ze zo te laten verleiden tot individuele acties ten nadele van het ploegspel,” weet Philip Debaere.

Hopelijk kruipt de meer dan zes uur lange busreis van Oostende naar Quakenbrück (492 km) de Zaikapitings niet teveel in de kuiten. Het wordt wel een helse week voor BC Telenet Oostende dat onmiddellijk na het Eurocuptreffen terug de bus opstapt om vrijdag de Clasico bij en tegen Spirou Charleroi te betwisten…

Go Oostende, go! Defense!!!

Artland Dragons is een heel sterke ploeg. Philip Debaere
Back to top