Sidigas Avellino - BC Telenet Oostende: 72-77

Back in business!

BC Telenet Oostende won oververdiend van het tot nu toe ongeslagen Italiaanse Avellino. De huidige nummer 2 in de Serie A startte vinnig en overtuigend aan de partij maar de kustjongens lieten zich nooit intimideren. Naar mate de wedstrijd vorderde voerden ze de druk steeds hoger op en namen de wedstrijd in het derde kwart definitief over.

Cusin, Ragland en Thomas voerden aanvankelijk de forcing voor de thuisploeg (9-4) maar Katic en Kuridza lieten niet meteen begaan (9-8). Driepunters en drives van Thomas en Randolph stuwde Avellino naar 22-13 wat coach Gjergja naar een time-out deed grijpen. Perfecte timing want Oostende herpakte zich. Gillet zetten met een driepunter de remonte in maar Newbill en Walden kregen er ook zin in. Ondertussen knokte Katic zich meermaals voorbij de Oekraïnse kolos Fesenko waardoor BCO voor het eerst in de partij aan de leiding kwam (30-31). Leunen met twee opeenvolgende driepunters (42-36) gaf de Italianen eventjes zuurstof, maar Newbill met een driepunter en een assists aan Katic beperkte de schade.

Ruststand: 44-41

Na de pauze leken de Oostendenaars meer dan ooit overtuigd dat Avellino te kloppen was en gingen resoluut op jacht om hun achterstand goed te maken.  Salumu en Kuridza met driepunters gaven de eerste aanzet, maar ondanks tegenwerk van Cusin en Ragland leek de Oostendse motor niet meer af te stoppen. Katic en Gillet met zijn tweede driepunter zorgden voor 55-60.

De defensieve druk werd opgeschroefd waardoor de ploegfouten heel snel aandikten. De thuisploeg zocht zijn center Fesenko onder doel wat heel even lukte (59-60). Djordjevic liet zijn team vlammen als een geoliede bolide maar zorgde zelf ook voor de nodige puntenproductie.  Avellino slaagde er helemaal niet meer in om de Oostendse defense te ontwrichten maar kreeg heelwat gevleide fouten mee waardoor ze via vrijworpen toch noch tot scoren kwamen en in de partij bleven. Newbill gaf steun aan Djordjevic waardoor de voorsprong opliep 67-75.  Ieder Oostends contact werd bestraft met een fout wat de thuisploeg opnieuw op de vrijworplijn bracht en de voorsprong reduceerde tot slechts drie punten (72-75).  Djordjevic werd tijdens zijn laatste balbezit ontzettend hard aangepakt maar finaal kwam de bal dan toch bij Newbill terecht die de Italianen de spreekwoordelijke doodsteek gaf!

Eindstand: 72-77

Statistieken >>

Back to top