Basic Fit Brussel – BC Telenet Oostende: 85-76

Oostende heeft ook zijn 2e wedstrijd op het tornooi van Brussel verloren, deze keer tegen de thuisploeg. BCO ging mee tot het begin van het 4e kwart maar zakte daarna compleet weg.

Niettegenstaande Thierry Declercq en Sam Rotsaert schitterend werk leverden met zeer beperkte middelen (4 afwezigen en 2 geblesseerden) snakt het team naar de aansluiting van zijn 4 internationals.

Brussels startte met een zeer kleine en vinnige ploeg. Aanvankelijk ging de score eerder gelijkopgaand (9-10 & 20-21) waarbij Oostende aanvallend vooral kon rekenen op Archie en Demirtas (2 driepunters). Verdedigend speelden de kleine Brusselaars de kustploeg iets te makkelijk uit verband waardoor ze heelwat makkelijke korven konden scoren (26-21). Via de youngsters Hemeleers en Rogiers kwam er meer druk in verdediging en zorgde Marnegrave voor de punten (31-32) maar toch nam de thuisploeg de leiding weer over aan de rust.

Ruststand: 41-36

Na de rust zagen we weer even het betere Oostende. Een goed sluitende verdediging en scores van Archie en Gibson (elk twee driepunters) brachten de kustploeg weer aan de leiding (51-55). Die voorsprong kon vastgehouden worden tot het einde van het derde kwart (57-59) maar toen namen de Brusselse schutters Loubry en Sims het heft weer in handen tegen een stilaan vermoeid ogend Oostende (68-63).

Boukichou scoorde alles wat in zijn handen werd gedropt maar verdedigend was de jonge Oostendse center dan weer te weinig bij de les. Vooral Gamble en Ubel  kregen teveel vrij spel waardoor de Brusselse voorsprong intact bleef. Een driepunter van Djordjevic was het laatste wapenfeit voor BCO.

Eindstand: 85-76

Lambrecht 2, Rogiers 0, Marnegrave 11, Marelja 0, Gibson 13, Boukichou 15, Demirtas 6, Archie 19, Djordjevic 10

Back to top