Basic-Fit Brussels rode lantaarn maar geen zwak broertje

Op papier wacht met de verplaatsing naar rode lantaarn Basic-Fit Brussels zondagnamiddag een gemakkelijke opdracht voor de tweede geklasseerde BC Telenet Oostende. Alleen, die cijfers zeggen niet alles. Basic-Fit Brussels verloor immers al zijn wedstrijden vrij nipt. En niet tegen de minste ploegen uit de Scoore!League. De Zaikapitings zijn dan ook vastbesloten super-geconcentreerd af te reizen naar Neder-over-Heembeek.

Drie wedstrijden, evenveel verliesmatchen voor Basic-Fit Brussels tot nog toe in de Scoore!League. Thuis gingen ze met 89-99 de boot in tegen Antwerp Giants, on the road werd verloren bij Okapi Aalstar (93-85) en Liège Basket (83-79). Het verging de ploeg van coach Serge Crevecoeur niet beter in de achtste finale Beker van België: 73-68 verlies bij Limburg United en 87-89 woensdag in de return. Tot overmaat van ramp moet Basic-Fit Brussels zijn donderdag wegens knieletsel geopereerde center Julian Gamble (2m08) missen tegen de regerende landskampioenen. Rampspoed die Domien Soubry en maats er denkelijk niet zal van weerhouden zich dubbel en dik in te spannen om uitgerekend tegen BC Telenet Oostende het tij te doen keren.Daarvoor rekent Basic-Fit Brussels vooral op de zoveelste knalprestatie van hun kwikzilveren point-guard Donald Sims, topscorer tegen Aalst (28), Liège (21) en Antwerp Giants (19). Naast Sims rekent Basic-Fit Brussels ook op Aleksander Lichodzijewski en andere DJ Covington of Jason Washburn.

Bij BC Telenet Oostende ziet het er na mooie prestaties on the road bij Basket Liège en woensdag in eigen Sleuyter Arena tegen Gran Canaria naar uit dat de bittere Europese pil van Dijon is doorgeslikt. De zo bewierookte ‘over mijn lijk’ mentaliteit van een op compleet ploegspel gestoeld BC Telenet Oostende is terug nu coach Dario Gjergja stilaan kan rekenen op een iedere wedstrijd meer geolied team met ieder van zijn twaalf kernspelers eindelijk blessurevrij. Wat dan weer een boel rotaties mogelijk maakt. Nu JP Prince na enkele mindere wedstrijden tegen Gran Canaria toonde de speler te zijn waarvoor Oostende hem aantrok, en Matheusz Ponitka stilaan zijn Europese vormpeil schijnt te hebben herwonnen, moet er gewoon een goeie prestatie worden neergezet. Vervolg zondagnamiddag vanaf 15 uur. Live te zien op Proximus 5 TV.

Go Oostende, go! Defense!!!

#trotsebcofan

Back to top