Bayern München – BC Telenet Oostende: 83 – 72

Vandaag de eerste wedstrijd van Telenet Oostende met inbegrip van zijn Belgische internationals en tegelijk een eerste kleine test tegen een stevig Euroleague team…

Nog steeds zonder Katic maar ook zonder Buza van wie de arbeidskaart nog niet in orde is, oogde Oostende bij momenten toch helemaal niet slecht. Het startte heel goed zelfs via driepunters van Serron, Gibson en Archie maar ook verdedigend kon het Duitsers minutenlang afstoppen (6-13). Enkele minuten van onoplettendheid bij Oostende was voldoende voor Bayern om terug in de wedstrijd te komen (26-27).

Bayern had nu het ritme te pakken en denderde verder door de wedstrijd. Balverliezen en niet snel terug zijn in verdediging , zorgden ervoor dat Oostende op achtervolgen aangewezen was aan de rust.

Ruststand: 47-35

De kustploeg kwam uiterst gefocust uit de kleedkamer en dat was meteen zichtbaar op het veld. München geraakte weer minutenlang niet tot aan de korf terwijl aanvallend alles heel vlot draaide. Via Serron, Djordjevic en Gibson slaagde Oostende erin om de achterstand helemaal weg te werken (54-54).

Uiteindelijk kon Rivers voor de Duitsers de ban breken met een driepunter, waarna ze de juiste kadans weer te pakken hadden (68-60). Oostende keek in het laatste kwart al meteen tegen een 1-6 foutenverhouding aan. Salumu gaf zich volledig aan beide kanten van het veld en ondanks de scores van Archie en Djordjevic kon de kloof niet meer gereduceerd worden.

Eindstand: 83-72

Serron 10, Marelja 8, Marnegrave 0, Gillet 0, Salumu 9, Boukichou 8, Djordjevic 16, Archie 7, Gibson 14

Back to top