BC Oostende - Antwerp Giants: 75 - 67

BC Oostende – Antwerp Giants: 1 – 0

Oostende is goed gestart in de finalereeks van Play-offs. De spelers van coach Gjergja waren klaar voor de wedstrijd en zetten na een 43-25 ruststand, door tot een maximale 70-45 voorsprong halfweg het laatste kwart. Toen werd de voet iets te bruusk van het spreekwoordelijke gaspedaal gehaald waardoor de bezoekers nog een flinke hap van het achterstand konden goedmaken.

Fieler, Salumu en Kesteloot openenden alledrie met een driepunter. Een stugge defense en sterke rebounding van Jekiri gaven de thuisploeg een 16-4 voorspong. Het duurde ruim 6 minuten vooraleer Antwerpen opnieuw een veldkorf lukte en ook echt op gang kwam via hun pointguard Lee (19-13). Myers woog zwaar door op de Antwerpse defense. De Amerikaanse spierbundel zette zich keer na keer door en kon niet foutloos afgestopt worden wat hem heelwat vrijworpen opleverde (36-21). Salumu drukte door tot 41-21 maar Lee ontfutselde nog twee ballen net voor rust.

Ruststand: 43-25

Na de rust voedde een aalgladde Lee, samen met Clark de Antwerpse aanval tot 53-38. Maar met twee rake driepunters verbrak Djordjevic het Antwerpse momentum en samen met Fieler en Jekiri zorgde hij in geen tijd opnieuw voor een 59-39 voorsprong. Coach Moors van Antwerpen leek reeds te berusten in het aankomende verlies want zijn sterkhouders Vanwijn en Kingsley bleven aan de kant. Myers en Kuridza, die weer supernuttig speelde en de ene na de andere aanvallende rebound plukte, wogen opnieuw zwaar door op de Antwerpse verdediging. Met een driepunter zorgde Lasisi voor de maximale 70-45 voorsprong halfweg het vierde kwart.  Kuridza werd door Dudzinsky als het ware van het veld geramd tijdens een driepuntpoging waarna de Oostendse power forward met een verzwikte enkel het veld diende te verlaten. Vervolgens ging Oostende iets te ver achteroverleunen waardoor Antwerpen, vooral via Clark en Dudzinski, nog een remonte kon inzetten, al kwam de overwinning voor BCO nooit meer in gevaar.

Eindtand: 75-67

Statistieken>>

Back to top