BC Oostende - Antwerp Giants: 66-74

BC Oostende – Antwerp Giants: 2 – 0

Oostende overleefde de initiële stormloop van Antwerpen en bleef ondanks iets teveel balverliezen toch voortdurend in het zog van de thuisploeg. Na de rust bleef BCO beheerst spelen en kon het rekenen op de driepunters van Salumu en Lasisi, de rebounds van Mwema en Jekiri en het organisatietalent van Djordjevic.

Antwerpen ging zoals verwacht snoeihard van start. Akayazili met driepunters en drives nam zijn team op sleeptouw naar een eerste kleine kloof (13-4). Jekiri kon zich manifesteren onder doel en werd hierbij goed afgelost door Myers die goed werd bediend door Djordjevic. De potig spelende Giants konden iets teveel ballen afsnoepen en afstraffen in fastbreak (18-11). Myers werd goed uitgespeeld waardoor BCO kon aanklampen. Mwema en Kuridza kwamen tussen de lijnen en plukten heelwat rebounds (24-23).  Een driepunter van Kingsley en een steal van Akyazili sloeg Oostende even terug maar oa. door een driepunter van Mihailovic bleef de achterstand aan de rust heel goed binnen de perken.

Ruststand: 34-31

Na de pauze opende Kingsley opnieuw met een driepunter maar Salumu had er duidelijk genoeg van. Met 8 punten op rij waaronder twee driepunters, bracht hij zijn team in één ruk voor de eerste keer op voorsprong (39-41). Vanwijn lukte ook een driepunter, maar Mwema en Fieler namen over van Salumu (46-50). Jekiri en Myers kwamen in foutenlast, maar Mwema loste hen af als reboundplukker en via scores van Fieler en vooral de driepunters van Lasisi, nam BCO definitief afstand van de thuisploeg ( 56-68). In de slotfase nam Djordjevic het heft in handen en niettegenstaande de driepunter van Kalinoski en de score van Vanwijn, kwam de Oostendse zege nooit meer in gevaar.

Eindstand: 66-74

Statistieken>>

Back to top