Betfirst Luik Luik - BC Telenet Oostende: 82-114

BC Oostende haalt stevig uit in Luik

Niet de hoge score, maar de manier waarop de open shotkansen tot stand kwamen beviel coach Gjergja des te meer.  Ging het enkele weken terug tijdens de Supercup nog wat moeizaam tegen dit Luik, des te overtuigender kwam Telenet Oostende vandaag voor de dag.

Aanvankelijk hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Archie en Iarochevitch zorgden voor het initiële vuurwerk (7-7) maar al snel nam Oostende de benen. Vanuit een duidelijke dominantie in rebound stuwde Djordjevic zijn team vooruit met Archie, Gibson en Salumu als afwerkers (21-29). Na de klassieke rotaties met Marnegrave, Gillet en Katic als vers bloed, werd het tempo nog een stuk de hoogte ingejaagd.  Katic was opnieuw dominant onder de ring en ook Salumu bleef afwerken van achter de driepuntlijn (26-44).  Luik geraakt op een organisatorische manier niet door de Oostendse verdedigingsmuur, maar kwam toch wat dichterbij door individuele acties zoals de verre driepunters van Morrison en het snellere dribbelwerk van Smith dat 6 vrijworpen opleverde.

Ruststand: 42-50

Oostende startte in de tweede helft opnieuw heel gedreven met driepunters van het trio Archie, Djordjevic en Gibson (51-69). Er was even ongerustheid over de snelle foutenlast van die laatste twee, maar uiteindelijk had dit verder geen invloed. Boukichou plukte 4 aanvallende rebounds die hij ofwel omzette of waarvoor hij op de vrijworplijn mocht postvatten. Djordjevic zette de 54-74 op het scorebord terwijl de ingevallen Katic opnieuw heel dominant acteerde: hij lukte verschillende shots onder doel maar hij was even belangrijk als draaischijf en pasgever voor de Oostendse afstandschutters achter de driepuntlijn.  Gillet, Gibson en Serron boden zich gretig aan en werkten ook even gretig af waardoor er in geen tijd een dertiger op het scorebord stond (67-97). Oostende hield zijn dominantie verder aan terwijl bij Luik enkel Iarochevitch en Hertay nog voor enig weerwerk konden zorgen. Ook Jones kon met enkele driepunters alsnog zijn statistieken wat oppoetsen (72-102).

Ook toen de Oostendse jonge garde het veld werd ingestuurd veranderde er maar weinig aan het spelbeeld want ook Hemeleers en Lambrecht zorgden nog voor punten waardoor iedereen bij Oostende gescoord heeft. .

Eindstand: 82-114

Lambrecht 0-2, Hemeleers 0-3, Serron 2-5, Buza 2-0, Marnegrave 5-0, Gillet 6-13, Salumu 9-3, Katic 8-6, Boukichou 4-10, Djordjevic 4-11, Archie 8-4, Gibson 3-7

Back to top