BC Oostende - Okapi Aalstar: 82 - 60

BC Oostende – Okapi Aalstar: 1 – 0

Overtuigende winst van BC Oostende tegen Aalst dat vooral in het eerste en het derde kwart de mindere was van de kustploeg. Strakke defense, controle over de rebound en een goeie afwerking was het recept voor deze overwinning. Mike Myers maakte een goeie rentree waardoor zowel Kuridza en Mwema terug op hun eigen positie konden spelen.

De wedstrijd opende spectaculair met 7 driepunters op een rij: 2 stuks van Fieler en één van Salumu, Kesteloot en Mihailovic aan Oostendse kant en Amis en Channels aan de bezoekende kant (15-6) . Dat gaf Oostende een vliegende start en zette Aalst meteen op achtervolgen. Via een driepunter van Charbascz probeerde Aalst aan te klampen maar na een nieuwe driepunter voor Kuridza en een steal van Myers stond het weer 28-13. Niettegenstaande BCO correct stond te verdedigen vond het aanvallend niet meer de juiste opties en liep zodoende iets teveel tegen een balverlies aan. Bovendien kende Troisfontaines een bevlieging met twee driepunters en enkele vrijworpen en bracht zo zijn team terug tot op 9 punten aan de rust.

Ruststand: 40-31

Na de rust startte Oostende heel geconcentreerd en heel gedreven. Defensief bleef alles goed gesloten en Jekiri domineerde het luchtruim.  Kuridza kon uit de tweede lijn enkele keren een blockshot plaatsen terwijl aanvallend, Fieler, Jekiri en Kesteloot het meest productief waren. Vanzelfsprekend was Djordjevic dan ook de regisseur van dit vloeiende spel (54-31).
Het duurde een volle 7 minuten in het derde kwart vooraleer Aalst zijn eerste veldkorf kon scoren (50-32). Via Myers, Salumu en Lasisi stond er dan uiteindelijk ook vrij snel een twintiger op het scorebord (62-41).

Aalst hield Tofi in het 4e kwart bijzonder lang aan de kant ( wellicht met het zicht op de match van morgen) en zodoende kwam het meeste Aalsterse weerwerk van de ex-Oostendenaars Hemeleers en Enobakhare.

Eindstand: 82-60

Statistieken>>

Back to top