Belfius Mons-Hainaut - Telenet Oostende: 74-96

BC Oostende speelt een buffer van 22 punten bij elkaar

Oostende heeft de eerste horde op weg naar de finale Beker van België goed genomen. Niettegenstaande Mons-Hainaut aanvankelijk goed kon aanklampen, werd na de rust de definitieve kloof gemaakt.

Een goeie start van de kustploeg dat meteen voorsprong nam. Fields beet echt zijn tanden stuk op Katic en keek al in geen tijd tegen 3 persoonlijke fouten aan.  Ook Serron werkte enkele fastbreaks af terwijl Gibson met een driepunter uitpakte (4-10 en 7-14) Mons reageerde echter gevat via Nichols en Arnold die beiden meermaals binnenknalden van achter de driepuntlijn (21-21).  Boukichou en Salumu namen vlot de plaatsen in van Katic en Gibson (23-28), maar opnieuw waren er Arnold en Nichols die elke halve meter ruimte benutten om loepzuivere driepunters binnen te knallen (37-36). De terug ingevallen Katic was opnieuw niet af te stoppen door de centers van de thuisploeg maar ook Gibson vuurde nog eens 5 punten binnen (42-49) al hoorde hij kort daarna zijn 3e en 4e fout blazen.  Buza kreeg nu zijn kans en benutte die meteen met een rake driepunter op slag van rust.

Ruststand: 46-54

Oostende snoepte meteen van bij de eerste ingooi de bal af om de eerste tienpuntenkloof op te tekenen (46-56). Niettegenstaande een stevige defense, slaagde  Oostende er niet meteen in deze voorsprong verder uit te diepen. Aanvallend ging de bal niet vlot genoeg rond en werden niet steeds de juiste shotkansen benut. Na dik 4 minuten brak Serron dan toch de ban met een driepunter gevolgd door een tweede van Buza (53-69).

Bij de thuisploeg waren het nog steeds Arnold en Nichols die voor het grooste weerwerk zorgden naast de aalgladde Bosco. Serron (nog twee driepunters), Salumu en Boukichou hadden echter nog een verschroeiend eindoffensief  klaar waardoor de kloof nog gemaximaliseerd werd aan het eindsignaal.

Eindstand: 74-96

Serron 8-11, Buza 4-5, Marnegrave 0-0, Gillet 2-1, Salumu 5-5, Katic 16-2, Boukichou 4-13, Djordjevic 0-6, Archie 1-0, Gibson 13-0

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top