BC Telenet Oostende - Belfius Mons-Hainaut: 91-52

BC Oostende speelt een stevige buffer bij elkaar

Goed nieuws voor de wedstrijd voor coach Gjergja omdat Niels Marnegrave aangaf, toch inzetbaar te zijn. In dit bekerduel waarbij Oostende eerst thuis moest spelen was dit dan ook een uiterst belangrijk gegeven om met een frisse Djordjevic naar het einde van de wedstrijd te kunnen gaan en zodoende een zo groot mogelijke bonus bij elkaar te sprokkelen.

Een ietwat nerveuze start van de kustploeg die ook last had van een spelleiding die eveneens nog op zoek was naar het juiste niveau (2-7). Via een driepunter van Thompson en een hardwerkende Wright werd deze scheve situatie meteen rechtgezet en omgebogen naar een 17-11 voorsprong.  Via Justin Love kon Bergen even aanklampen maar  een weer magistraal orkestrerende Djordjevic duwde door naar 21-11. In het tweede kwart kon Mons rekenen op de flitsen van Stitt om weer langszij te komen (23-22) waarna het verdedigend probeerde te verrassen met een zoneverdediging. Deze zet pakte voor de bezoekers echter helemaal anders uit want Wilkinson met driepunters en Djordjevic met penetraties ontmandelden deze verdediging vakkundig (38-28) om te gaan rusten bij 38-30.

Na de pauze waren het opnieuw Wright en vooral Thompson die meteen de forcing voerden (50-31).  Driepunters van Vaden en Randle konden even wat milderen voor Mons en niettegenstaande Love toch nog wat weerwerk bood (56-44) stond er geen maat meer op Thompson en Wilkinson (64-46). Djordjevic die in zijn eentje al meer assists uitgedeeld had dan gans Mons samen, zette voor het eerst de twinitiger op het scorebord (66-46) bij de start van het 4e kwart.

Bij 70-50 probeerde Mons coach nog een kentering te bekomen door een kleine ploeg het veld op te sturen maar ook dat idee ging compleet de mist in.  De Oostendse defense sloot nu als een bus en Echenique heerste werkelijk onder de borden. Thompson knikkerde een onwaarschijnlijke reeks van 7 op 7 driepunters bij elkaar maar ook Wilkinson, Echenique en Djordjevic verzorgden het spektakel met een zeer comfortabele bonus van 39 punten als resultaat .

Eindstand: 91-52

Echenique 4-6 (11 reb), Thompson 5-22, Marnegrave 0-0, Petrovic 0-0, Gillet 0-0, Salumu 0-3, Ponitka 0-3, Djordjevic 10-2 (8 Assists) , Wright 9-7

Back to top