BC Tekenet Oostende - Iberostar Tenerife: 66-62

BC Oostende stunt!

BC Oostende is erin geslaagd om de huidige nummer drie van Spanje te verslaan. Ondanks de lage score werd het een nagelbijter om duimen en wijsvingers van af te likken. Oostende stond het grootste deel van de wedstrijd aan de leiding en mag dan ook de verdiende winnaar genoemd worden.

Katic en Salumu (ondanks de hinder van zijn neusmasker) waren meteen de bezielers van de aanvangsminuten. Bij Tenerife zorgde English met drie opeenvolgende driepunters in zijn eentje voor evenwicht (16-16). Ook Gillet was meteen bij de pinken en vanuit een goeie defense met controle in rebound, werkten Newbill en Walden ook enkele fastbreaks af. Kuridza zorgde met een driepunter voor een maximale Oostendse voorsprong bij 33-22.

Oostende zwoegde onder de foutenlast wat Tenerife de kans gaf om met 9 op 9 vrijworpen en een driepunter van Barras, de kloof helemaal te dichten (33-32). Tenerife kwam even op voorsprong, maar Salumu hing in de buzzer van de eerste helft de bordjes opnieuw gelijk.

Ruststand: 38-38

Diezelfde Salumu ging ook na de pauze meteen goed van start (43-36) maar een aantal gemiste lay-ups door BCO werden aan de overkant meteen afgestraft (50-50). Niettegenstaande het aanvallend stroever begon te lopen bleef de defensieve intensiteit op peil en werd bij momenten nog opgeschroefd. Mwema gaf zich in zijn eerste wedstrijd voor Oostende helemaal en hielp tegen de Spanjaarden, die qua centimeters behoorlijk in het voordeel waren, volop om enkele belangrijke rebounds te plukken. Driepunters van Newbill zen Kuridza zorgden voor 58-52, maar de Spanjaarden gaven niet af (58-57).

Katic en Salumu gingen voluit de eindfase in en zorgden opnieuw voor een iets ruimere voorsprong (64-57) wat achteraf de beslissende tussenspurt zou blijken te zijn. Via Bogris en een driepunter van White kwam Tenerife nog heel even aandringen (64-62) maar via een score van Djordjevic en een blokshot van Gillet op White  werd de wedstrijd beslist.

Eindstand: 66-62

Statistieken >>

Back to top