BC Telenet Oostende - Antwerp Giants:: 91-66

BC Telenet Oostende – Antwerp Giants: 1 – 0

Het kwam er voor Oostende op aan om na 10 dagen zonder wedstrijd meteen weer het juiste ritme op te pikken en deze halve finales met een overwinning te starten. De honger bij de spelers bleek groot en de talrijk opgekomen supporters in de Sleuyter Arena zagen de thuisploeg overtuigend van start gaan.

De thuisploeg liet zich niet teveel afleiden door de uitreiking van de trofeeën “belofte van het jaar” aan Pierre-Antoine Gillet en deze van “MVP” aan Dusan Djordjevic. Na een vrij lange studieronde kreeg diezelfde Djordjevic uiteindelijk de juiste cadans in zijn team wat meteen resulteerde in een 12-4 voorsrong. Salumu werd netjes bediend voor twee open driepunters, Berggren werd perfect aangespeeld onder doel maar ook zelf mikte de Oostendse spelverdeler een driepunter binnen. Alleen Pearson met enkele scores en een driepunter van Stewart konden bij de bezoekers voor het nodige weerwerk zorgen.

Maar de Oostendse bolide raasde onhoudbaar verder met deze keer Thompson in een hoofdrol die nu ook de weg naar doel gevonden had. Omdat Marnegrave vrijwel meteen in foutenlast kwam, nam Serron de point guard over maar dat was niet te merken aan het Oostendse spel. Vanuit een wurgende verdediging werden splijtende tegenaanvallen gelanceerd maar bleven de open kansen elkaar eveneens opvolgen (32-12).

Wanneer de teugels in verdediging dan toch heel even werden gelost kon De Zeeuw meteen profiteren met twee opeenvolgende driepunters (34-18). Maar er kwam meteen reactie van Ponitka, Djordjevic en Wilkinson die zo een comfortabele buffer opbouwden aan de rust: 53-26

Na de rust toonden de Antwerpenaren wat meer agressiviteit in verdediging waardoor ze toch meer gelijke tred konden houden met de thuisploeg (61-36). Bij Oostende heerste de collectiviteit in aanval waardoor het gevaar zowat van iedereen kwam. De defense werd weer wat opgeschroefd en Berggren domineerde het luchtruim (70-41). Toen Wilkinson op slag van het einde van het derde kwart een verpletterende alley oop door de ring ramde (76-44) was de dertiger een feit en gooide coach Vervaeck van de Giants de handdoek. Hij haalde al zijn sterkhouders naar de kant en parkeerde zijn volledige bank gedurende het ganse 4e kwart in een zoneverdediging. Ook coach Gjergja liet met het oog op wat nog komen moet zijn sterkhouders verder aan de kant.

De Antwerpenaren knabbelden initieel nog aan de achterstand (82-62) maar van het moment dat Serron de Oostendse balcirculatie terug op gang kreeg werd er verder gecontroleerd tot aan het eindsignaal.

Eindstand: 91-66

Berggren 6-0, Serron 3-2, Echenique 4-4, Thompson 9-3, Marnegrave 0-4, Petrovic 2-2, Wilkinson 6-5, Gillet 0-3, Salumu 8-2, ¨Ponitka 9-7, Boukichou 0-6, Djordjevic 6-0 (6 assists)

Back to top