Antwerp Giants - BC Telenet Oostende:

BC Telenet Oostende – Antwerp Giants: 2 – 0

Oostende heeft meteen zijn tweede overwinning beet, maar zoals vooraf voorspeld werd het een totaal andere wedstrijd dan de vorige. Antwerpen probeerde alles om het aantal overwinningen weer in evenwicht te brengen maar Oostende toonde voldoende karakter tot de allerlaatste minuten en kon alsnog die tweede zege binnenhalen.

Antwerpen startte gedreven en bevlogen aan de partij en nam meteen een behoorlijke voorsprong. Oostende had aanvankelijk moeite om zich aan te passen aan de Antwerpse verdediging en zocht teveel en vergeefs succes in driepuntshots die niet wilden binnenvallen. Antwerpen kon via Pearson en Dezeeuw al snel uitlopen tot 12-2. De Oostendse verdediging acteerde ook niet zoals gebruikelijk en Antwerpen werkte bovendien heel goed af via Pearson en Dezeeuw (19-11). Ook Turner en Steward driepunterden zelfs tot een 25-11 voorpong. Bovendien moest de pas ingekomen Echenique al snel geblesseerd het veld verlaten toen zijn knie een flinke duw kreeg van de vallende Spica.

Toch kon Oostende in het tweede kwart stilaan een vuist maken. De verdediging stond weer een stuk scherper en via Berggren, Wilkinson en Marnegrave naderde de kustploeg naar 31-25. Pearson en Steward met driepunters hielden nog even de af maar een energieke Thompson kon de kloof nog behoorlijk reduceren aan de rust: 39-36

Meteen na de pauze opende Thompson opnieuw met een bom en voor het eerst in de wedstrijd stonden de bordjes opnieuw in evenwicht (40-40). De defensieve druk van Oostende werd danig opgevoerd waardoor meermaals een balverlies van de thuisploeg resulteerde in een splijtende fast break van Oostende (44-45). Alleen begon het voor BCO aanvallend wat stroever te lopen en kon Antwerpen hoofdzakelijk vanop de vrijworplijn weer wat afstand nemen (54-47)

In het laatste kwart schakelde Oostende defensief nog een tandje hoger waardoor de Senioren er tijdelijk helemaal niet meer doorkwamen. Aanvallend prikte de kustploeg dan meteen tegen via Serron en Djordjevic (54-57) terwijl Berggren de rebound controleerde en met twee block shots uitpakte.

Pearson en De Zeeuw probeerden wat ze konden om niet te moeten lossen maar toen kwam het moment van Djordjevic die de wedstrijd in zijn eentje besliste.  De MVP mikte twee driepunters binnen, infiltreerde drie keer succesvol naar doel en mikte netjes zijn vrijworpen binnen (60-70).

Mwema lukte nog 2 onwaarschijnlijke driepunters maar dat kwam te laat om de kustploeg de zege nog te laten ontglippen.

Eindstand: 70-78

Het wordt nu echter nog even bang afwachten op ernst van de knieblessure van Echenique…

Berggren 6-2 (14 reb), Serron 4-6, Echenique 0-0, Thompson 10-5, Marnegrave 6-2, Petrovic 0-0, Wilkinson 3-0, Gillet 0-3, Salumu 0-3, Ponitka 4-2, Boukichou 0-0, Djordjevic 3-17

Back to top