BC Telenet Oostende - Basic Fit Brussel: 78 - 93

BC Telenet Oostende – Basic Fit Brussel: 2 – 1

Oostende is nog geen kampioen. Met complexloos basketbal, een onwaarschijnlijk hoge afwerking en een groot hart hebben de Brusselaars de derde finalewedstrijd overtuigend en verdiend gewonnen. Oostende liet defensief te veel steken vallen en miste de nodige precisie in aanval om zelf het verschil te maken.

Aanvankelijk had BCO tegen de double teaming defense op Katic telkens een passend antwoord klaar en werd steeds de open man gevonden die netjes afwerkte. Kesteloot, Gillet en Djordjevic waren de afwerkers van dienst (14-9). Brussel klampte aan via scores van Dowe en Ubel maar eenmaal Bray zijn duivels ontbond en 3 rake driepunters binnenmikte, was het de thuisploeg die achter de feiten aanholde. (23-26). Oostende kreeg zijn defensieve rangen niet gesloten, waardoor Brussels nog andere schutters vond met Lichodzijewski en Loubry (25-37). Reactie kwam er via Salumu en Katic net voor rust.

Ruststand: 41-48

BCO kende een wat moeilijke start van het derde kwart en bovendien keek Katic al heel snel tegen zijn 3e fout aan. Gillet mikte een driepunter binnen maar zag zich meteen gecounterd door Bray.  Brussel bleef volharden in de double teaming defense op Katic wat aardig lukte en het Oostendse aanvalsspel steeds minder vloeiend werd.  De Brusselaars waren ook preciezer aan de vrijworplijn en liepen zelfs weer wat verder uit (49-63).

Oostende vond zijn defensieve grip wat terug en kon via Walden en Gillet weer even naderen (54-63). Ubel en Lichodzijewski met een driepunter maakten opnieuw alles ongedaan. Een scenario dat zich nog een paar keer zou herhalen want telkens Oostende een beetje dreigde, oa via driepunters van Mwema en Gillet, hadden de bezoekers telkens een antwoord klaar. Driepunters van Gillet en DJordjevic waren de laatste poging tot een ultieme remonte (71-79) maar nieuwe driepunters van Bray en vrijworpen maakten alles weer helemaal ongedaan.

Eindstand: 78-93

Statistieken>>

Back to top