BC Telenet Oostende - Basic Fit Brussels: 78 - 70

BC Telenet Oostende – Basic Fit Brussels: 1 – 0

Met Brussels ben je nooit klaar! Een voorsprong van 21 punten had de kustploeg bij elkaar gespeeld, diep in het derde kwart. Maar toch vonden de Brusselaars de veerkracht om terug te komen en voor een spannend  slot te zorgen, al schakelde de thuisploeg net op tijd een tandje bij om de zege veilig te stellen.

Trage start van beide teams die niet meteen de weg naar doel vonden (0-0 na 3 minuten en 5-5 na 4 minuten). Maar eenmaal Katic en Djordjevic de juiste afstand hadden gevonden ging het allemaal een stuk vlotter. Brussels reageerde aanvankelijk enkel via Peciukevicius maar dat was onvoldoende omdat bij BCO ook Newbill zeer productief speelde (20-9). Loubry en Lichodzijewski driepunterden hun team weer langszij (26-26) maar een nieuwe tegenstoot via Katic en Newbill en een verre driepunter van Walden op slag van rust, lieten de thuisploeg toch met voorsprong gaan rusten.

Ruststand: 40-33

Djordjevic moest na een botsing en gehavende knie in de eerste helft, noodgedwongen langs de kant blijven. Het belette Katic, Newbill en Walden niet om toch meteen de benen te nemen en uit te lopen tot maximaal 63-42. Maar luttele minuten later hadden Simmons, Licho en Bray reeds sterk gemilderd tot 63-50. Ook in het vierde kwart namen de Brusselaars de beste start (63-56) maar Mwema en Gillet netten beiden hun driepunter en gaven zo de aanzet naar 71-56. Bray en Loubry drongen nog eenmaal aan maar Walden en Katic bleven secuur vanop de vrijworplijn.

Eindstand: 78-70

Statistieken>>

Back to top