BC Telenet Oostende - Basic Fit Brussels: 59 - 60

BC Telenet Oostende – Basic Fit Brussels: 2 – 0

In een bloedhete sporthal van Neder-Over-Heembeek wachtte de Oostendenaars een al even warm onthaal. De thuisploeg vocht de ganse wedstrijd met het mes tussen de tanden voor elk punt, maar moest in een razend spannend slot alsnog de duimen leggen tegen BCO met het kleinste verschil.

De Brusselaars hadden met een agressieve “double teaming” defense en het nodige duw en trekwerk een oplossing gevonden om Katic het leven moeilijk te maken. Maar BCO kon rekenen op de breedte van zijn kern en nam via Walden, Newbill en Kesteloot dan toch een eerste keer afstand (7-13). Simmons vocht aanvankelijk terug voor de Brusselaars maar via driepunters van Mwema, Walden en Salumu liep BCO opnieuw uit tot 13-25. Balverliezen en een energieke Muya zorgden alsnog voor net geen aansluiting voor rust.

Ruststand: 28-35

BCO opende sterk met nieuwe driepunters van Djordjevic, Gillet en Mwema, maar Ubel en Bray weerhielden de bezoekers ervan om opnieuw een nog grotere kloof te slaan (37-47).  De Brusselaars die na 25 spelminuten nog maar hun 5e ploegfout zagen optekenen, staken nog een tandje bij en slaagden er finaal in om via Loubry en Bray de kloof helemaal te dichten en zelf heel even aan de leiding te komen (51-50).

Vanaf dan werd het haast letterlijk een “gevecht” voor elk punt en ging het constant haasje over. Op 8 seconden voor tijd kon de zwaarbelaagde Katic de bal alsnog bij Salumu krijgen die bedankte met de winnende korf. Brussels slaagde er na een time out niet meer in om nog een goeie shotpoging af te vuren.

Eindstand: 59-60

Statistieken>>

Back to top