BC Telenet Oostende - Belfius Mons-Hainaut: 65 - 50

BC Telenet Oostende – Belfius Mons-Hainaut:1-0

Zoals in de voorbeschouwing door Jean Salumu aangekondigd, was BC Telenet Oostende effectief van de eerste minuut bij de les. Een verschroeiend eerste kwart legde meteen de basis voor winst in deze wedstrijd. Mons slaagde erin om het Oostendse ritme toch min of meer wat te breken, maar echt dreigen lukte niet meer…

Coach Defraigne wilde Oostende ontregelen door met Lasisi op Djordjevic te starten. Onze Servische guard had daar echter weinig last van en scoorde vlot zijn eerste pogingen. Het Oostendse verdedigende cordon deed ook goed zijn werk en vanuit deze solide defense konden Serron en Ponitka snel uitbreken in tegenaanval (16-6). Ook Archie deed met twee driepunters zijn duit in het zakje (28-11) maar toen bleef de Oostendse machine wat haperen.

Via driepunters van Battle en Nichols konden de bezoekers voor het eerst wat tegenprikken. De Oostendse verdediging verloor wat aan intensiteit waarna Mons ook zelfs enkele aanvallende rebounds naar beneden kon halen. Oostende leed ook wat teveel balverlies en leek de controle in dat tweede kwart wat verloren te hebben. Jason Love, al dan niet van op de vrijworplijn, remonteerde tot 33-26 maar Boukichou beperkte op zijn beurt de schade.

Ruststand: 37-28

In het derde kwart zocht Oostende opnieuw het ritme van bij de start van de wedstrijd met opnieuw Djordjevic en Serron als gangmakers (41-30). Echter, Mons speelde nu zelf ook een stuk alerter dan bij aanvang van de partij met opnieuw Love als afwerker (45-35). Marnegrave moest al vrij snel weer de met fouten geplaagde Djordjevic vervangen en zette meteen Berggren en Serron op weg naar een korf (49-35). Boukichou werkte in tegenstelling tot de rest van de ploeg, wel goed af vanop de vrijworplijn en stuwde zo meteen door naar 55-37.

Een laatste reactie van de Renards kwam er opnieuw via Love en nu ook via Gorgemans, maar dichter dan 55-43 kwamen ze niet meer. Oostende controleerde vervolgens vlot tot aan het eindsignaal.

Eindstand: 65-50

Berggren 0-4, Serron 6-4, Marelja 0-2, Muya 2-0, Marnegrave 2-4, Archie 6-4, Gillet 0-0, Salumu 0-2, Ponitka 5-0, Boukichou 7-4, Djordjevic 6-2, Prince 5-0

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top