Belfius Mons Hainaut - BC Telenet Oostende: 72-63

BC Telenet Oostende – Belfius Mons-Hainaut: 1-1

Niettegenstaande Mons na de 1-0 door menig kenner al werd afgeschreven, heeft het gisteren aangetoond zijn plaats in de finale absoluut waard te zijn. In plaats van in een hoekje te zitten kniezen hebben de Henegouwers enkele tandjes bijgestoken qua energie en agressiviteit om zodoende met een verdiende overwinning de onderlinge stand terug in evenwicht te brengen.

Oostende kende nochtans goeie aanvangsminuten in de gekende collectieve stijl met snedige penetraties. Dankzij twee rake driepunters van Smith, tevens de potige bewaker van Djordjevic, bleef de score in evenwicht (10-10). Oostende bleef de penetraties naar doel opzoeken maar niettegenstaande de thuisploeg met het mes tussen de tanden speelde, duurde het tot de 15e minuut vooraleer BCO voor het eerst aan de vrijworplijn mocht postvatten. De kustploeg had zich ondertussen al helemaal verloren in teveel ergernis dat het helemaal onherkenbaar begon te spelen, defensieve afspraken vergat en meteen de prijs betaalde voor zoveel verdedigende nonchalance. 15 punten van Bosco en Lasissi gevolgd door totaal open driepunters van Skeen en Gorgemans resulteerden in een maximale kloof van 17 punten (37-20).

Djordjevic werd opnieuw ingebracht en onder zijn impuls werd de achterstand teruggedrongen en overbrugbaar gemaakt aan de rust.

Ruststand: 44-33

Na de pauze zagen we eindelijk opnieuw de gekende Oostendse defensieve grinta (51-41) maar aanvallend was het teveel op individuele flitsen aangewezen. Djordjevic beukte zich ondanks het stevige duw en trekwerk van zijn belagers, toch enkele keer door de thuisverdediging. Marnegrave maakte eveneens een goeie invalbeurt en Ponitka mikte de eerste Oostendse driepunter binnen, maar Smith (driepunter) en Bosco hielden de kloof echter intact (58-48) .

Bij 63-54 hield Oostende de thuisploeg minutenlang scoreloos, alleen gingen aan de overkant 4 open driepunters die voor aansluiting hadden kunnen zorgen, stuk voor stuk naast en er was te weinig balcirculatie of creativiteit aanwezig om de nodige punten op een andere manier bij elkaar te sprokkelen. Een driepunter en een aanvallende rebound van de energieke Serron gevolgd door vrijworpen van Djordjevic zorgden finaal toch nog voor de dreiging in de allerlaatste minuut (69-63), maar de ultieme aansluitingsdriepunter van Ponitka ging naast waardoor Mons de zege definitief beet had.

Berggren 0-2, Serron 4-7, Muya 0-0, Marnegrave 0-3, Archie 4-2, Gillet 0-0, Salumu 0-0, Ponitka 4-3, Boukichou 9-5 Djordjevic 8-7, Prince 4-1

Na de pauze stond de ploegen dan nog een tergend slecht geplande dopingcontrole te wachten waarna de Oostendse bus pas na middernacht uit Mons kon vertrekken en een stuk in de nacht in Oostende aankwam…

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >> 

Back to top