BC Telenet Oostende - Belfius Mons-Hainaut: 83-66

BC Telenet Oostende – Belfius Mons-Hainaut:2-1

In het derde duel van deze best of five finale toonde BCO zich opnieuw de sterkste. Niettegenstaande het nukkige scorebord waardoor de wedstrijd wat later van start ging, bleven beide teams hun concentratie behouden. Mons was gedurende 1 kwart de evenknie van Oostende maar was daarna wel op achtervolgen aangewezen…

Het werd een hevige start met twee agressief verdedigende ploegen die bovendien toch behoorlijk precies bleven afwerken. Oostende kon vooral rekenen op een onhoudbare Ponitka terwijl bij Mons het vuurwerk aanvankelijk van Cage en Smith kwam (18-18). Beide teams roteerden vlot met hun manschappen maar de meeste productiviteit kwam van de Oostendse bank. Marnegrave, Salumu en Archie zorgden voor een eerste tussenspurt (25-18) terwijl Berggren even later de eerste 10-puntenkloof op het scorebord dunkte (33-23). Mons kreeg in het tweede kwart nog moeilijk een veldkorf binnen maar kon toch via de vrijworplijn blijven aanklampen (40-31). Via Salumu kon de thuisploeg zijn voorsprong dan toch nog iets uitdiepen voor de rust.

Ruststand: 47-34

Na de pauze zat Oostende meteen terug in het goeie ritme. Djordjevic orchestreerde perfect, Berggren domineerde de bucket aan beide zijden van het veld terwijl Serron en Ponitka elk een driepunter binnenknalden (57-36). Voor Mons probeerden Bosco, Lasissi en Smith de bakens nog te verzetten maar dichterbij komen lukte niet (69-49). Een laatste poging met een zone-verdediging werd eveneens snel opgegeven na een driepunter van Salumu en een penetratie van Prince (74-54).

Oostende kon in het laatste kwart verder controleren en met Muya en Mareilja tussen de lijnen hebben de 12 Oostendse spelers allemaal minuten gemaakt in deze wedstrijd.

Eindstand: 83-66

Berggren 7-9, Serron 5-8, Marelja 0-2, Muya 0-2, Marnegrave 6-4, Archie 3-2, Gillet 3-0, Salumu 6-3, Ponitka 13-3, Boukichou 0-0,Djordjevic 4-1 (7 assists), Prince 0-7

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top