BC Telenet Oostende - Brussels: 89-78

BC Telenet Oostende boekt tiende competitiezege op een rij

Telenet Oostende had iets recht te zetten tegen de enige ploeg waartegen het tot dusver verloor in Belgische competitie. Brussels dat samen met Antwerp Giants op een gedeelde 4e plaats prijkte, is aan een degelijk seizoen bezig en bracht recent nog Spirou Charleroi aan het wankelen.

De wedstrijd startte dan ook gelijkopgaand. Oostende kreeg zijn punten aanvankelijk van Archie terwijl Brussels vooral op zijn scherpschutter Sims mocht rekenen (7-7).  Enkele steals van Serron en driepunters van Gillet en Gibson zorgden voor een eerste kloofje (22-23).  Brussels schakelde over op een kleine line-up maar dat maakte weinig indruk. Serron hield het tempo hoog terwijl Boukichou en later Katic zich toonden onder doel (27-15).  Aanvallende rebounds van Übel en Gamble in combinatie met vrijworpen en een driepunter van Sims deden de bezoekers weer dichterbij kruipen (36-28). Een rake driepunter van Salumu was dan ook nodig om de voorsprong zoveel mogelijk te vrijwaren aan de rust.

Ruststand: 41-34

Na de pauze opende Serron meteen met een driepunter maar dit kon niet beletten dat de van zich afbijtende Brusselaars opnieuw naderden (46-41). Niettegenstaande Lichodzijewski en Brown samen 3 driepunters binnenmikten, kon Oostende hoofdzakelijk door toedoen van Salumu en een driepunter van Buza, de voorsprong consolideren alvorens het laatste kwart in te gaan (66-56).

Katic woog weer zwaar door op de bezoekende verdediging terwijl de Brusselaars vooral via vrijworpen en driepunters van Sims en Brown de druk konden aanhouden. Gibson en Salumu bleven secuur op de vrijworplijn en stelden de zo de tiende eindzege op rij veilig.

Eindstand: 89-78

Serron 2-3, Hemeleers Marelja 0-0, Buza 2-3, Marnegrave 0-3,Gillet 6-2, Salumu 3-9, Katic 9-8, Archie 6-2, Gibson 8-8

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top