BC Telenet Oostende – Bremerhaven: 110-75

Oostende toonde een veel frisser gelaat dan tijdens de wedstrijd van afgelopen zaterdag, terwijl de Duitsers nu wellicht iets vermoeider waren aangezien ze aan de kust op stage zijn. Feit is dat Oostende verschroeiend hard van start ging en de voorsprong niet meer uit handen gaf…
 
De verdediging stond op scherp en de Duitse sterkhouders Allen en Adams zaten compleet in de tang. Via scherpe tegenaanvallen en scores van het duo Wilkinson / Berggren, stond het in geen tijd 15-0 en was er reeds een twintiger verschil op het einde van het eerste kwart.
In het tweede kwart kwam Bremerhaven dan toch weer wat meer in de wedstrijd, temeer daar ze maximaal profiteerden van de ruimte op de driepuntlijn en een aantal vermijdbare Oostendse balverliezen.

Ruststand: 49-37

Na de pauze hervond de kustploeg meteen zijn gretigheid waarin opnieuw Berggren en Wilkinson zich het meeste manisfesteerden dankzij een weer schitterend orchestrerende Djordjevic (8 assists).
In het vierde kwart mochten El Mahsini en Boukichou voluit spelen en samen met Petrovic en Gillet diepten ze voorsprong maximaal uit.

Eindstand: 110-75

Marnegrave 3-1, Thompson 10-4, Petrovic 4-12, Salumu 12-4, Berggren 11-4, Boukichou 0-10, Wilkinson 12-6, Gillet 3-9, Djordjevic 0-6, El Mahsini 0-7

Back to top