BC Telenet Oostende - Kangoeroes Willebroek: 73-62

BC Telenet Oostende – Kangoeroes Willebroek: 1 – 0

Willebroek is, gesterkt door het resultaat van de laatste competitiewedstrijd, complexloos aan deze 1/4-finale begonnen. Oostende kon geen beroep doen op Jean Salumu die met een rugblessure aan de kant moest blijven, maar kon opnieuw volop rekenen op zijn kapitein Dusan Djordjevic die reeds helemaal in play-off modus aan het spelen was.

Het trio Djordjevic, Gillet, Katic zorgde zeer snel voor 10-2. Willebroek leek heel even tijd nodig te hebben maar kwam uiteindelijk vrij snel terug in de wedstrijd. Chada was de voornaamste bezieler bij de bezoekers maar nog steeds Djordjevic en een productief ingevallen Boukichou sloegen opnieuw een kloof bij 30-20. Chada kreeg nu steun van Channels en Oveneke die met een driepunter de ruststand vastlegde.

Ruststand: 35-29

Channels opende meteen met een driepunter + bonus vrije worp maar het was toch Oostende dat via Newbill en Djordjevic opnieuw de forcing probeerde te voeren. Katic kreeg het hard te verduren met double teaming en een stevige porsie duw en trekwerk, maar hij plooide zichzelf terug in de rol van draaischijf. Hij bediende zo meermaals zijn ploegmaten voor een open driepunter (51-36). De bezoekers Gaven nog steeds niet op. Channels kreeg steun van Williams en stuwde zijn team weer in het zog van de thuisploeg (61-58).  Maar het Oostendse slotoffensief werd getekend Djordjevic en Walden. zij zorgden samen opnieuw voor een niet langer overbrugbare tienpuntenkloof in het slotkwart van de wedstrijd.

Eindstand: 73-62

Statistieken>> 

Back to top