BC Telenet Oostende – Lille Petropole: 84-74

Na anderhalve week van trainingsarbeid, stond vandaag de eerste oefenwedstrijd van de lopende voorbereidingscampagne op het programma. De Oostendenaars lieten een behoorlijke indruk, niettegenstaande de afwezigheid van zijn 4 internationals.

Oostende nam een uitstekende start met vooral Archie als afwerker en Gibson als aangever. Ook Katic liet zich met enkel goeie post-bewegingen opmerken. Het viel niet op dat coach Declercq met Sami Demirtas, een speler van de basketschool in de basisvijf had gezet (12-5).

Gibson mikte twee driepunters binnen voor 23-17, maar zelfs met 3 youngsters tussen de lijnen kon Oostende zijn voorsprong behouden. Naast Demirtas liet ook de 17-jarige Lambrecht zich meteen opmerken met 8 punten op rij.

Ruststand: 44-36

Na de rust nam de kustploeg een moeilijke start. Te weinig druk in verdediging en teveel balverliezen in aanval, gaven de bezoekers de kans om heel even aan de leiding te komen (54-55). Niet voor lang echter, want Archie, Katic en Djordjevic zorgden opnieuw voor een voorsprong (59-55), die via driepunters van Lambrecht en Gibson nog verder werd uitgediept (68-58).

Enkel door drie opeenvolgende Oostendse balverliezen konden de Fransen nog heel even dreigen (72-69), maar  Djordjevic en Katic bewaarden het overzicht.

Eindstand: 84-74

Vanthournout 0, Lambrecht 11, Hemeleers 3, Marnegrave 5, Archie 13, Demirtas 5, Katic 14, Boukichou 8, Djordjevic 12 (7 assists), Gibson 13

Back to top