BC Telenet Oostende - Limburg United: 91-62

BC Telenet Oostende – Limburg United: 1-0

BC Oostende toonde zich helemaal klaar voor deze eerste play-off partij. Defensief heel scherp ontnam het de Limburgers meteen zijn belangrijkste troeven. Vanuit deze strakke verdediging kon de kustploeg dan ook meteen aanvallend heel precies toeslaan.

Serron en Katic waren de bezielers van een initiële 10-2 voorsprong die coach Lynch al meteen  naar een time-out deed grijpen. Oostende hield de aanlgladde scherpschutters behoorlijk goed aan de praat waardoor enkel Love wat productiviteit kon brengen. Serron kreeg nu ook steun van de ingevallen Salumu die zich ongrijpbaar toonde voor de Limburgse verdediging en tevens met driepunters uitpakte (30-15). Boukichou heerste in de bucket met zijn 5 blockshots terwijl Archie, Gibson en Beal van achter de driepuntlijn een stevige voorsprong bij elkaar knalden.

Ruststand: 50-26

Ook na de rust duwde Oostende het gaspedaal meteen weer helemaal in en speelde via Salumu, Gibson en Gillet een 68-37 voorsprong bij elkaar. Defensief dwong het de bezoekers meermaals de shotklok tot op het einde te gebruiken zonder tot een degelijke doelpoging te komen. Het kon zo de opgebouwde voorsprong makkelijk vasthouden (72-42).

Heel even in het begin van het vierde kwart werden de defensieve teugels heel even gevierd en meteen waren de Limburgers daar met driepunters via Goetgeluck  en Donkor (77-55). Buza en Katic herstelden de kloof (85-55) waardoor coach Gjergja ruim 4 minuten voor tijd zijn jonge garde het veld kon opsturen.

Eindstand: 91-62

Lambrecht 0-2, Serron 6-3, Hemeleers 0-0, Beal 5-0, Buza 2-4, Gillet 4-6, Salumu 9-5, Katic 7-6, Boukichou 7-2, Djordjevic 0-0, Archie 8-3, Gibson 4-8

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top