Limburg United - BC Telenet Oostende: 89-83

BC Telenet Oostende – Limburg United: 1 – 1

De Oostendenaars startten gretig en geconcentreerd aan de wedstrijd, uiterst gefocust om de overwinning mee te nemen naar Oostende. Maar het “mocht” echter niet zijn…

Brian Lynch verwachtte van zijn spelers een duidelijke reactie. Die kreeg hij want de overgretige Limburgers duwden, trokken en timmerden op alles wat bewoog of in de buurt van de basket kwam. Onwaarschijnlijk wat Katic in de aanvangsminuten allemaal te verduren kreeg… Maar de kustploeg liet zich niet intimideren, behield de kalmte en vanop afstand zorgden Serron, Archie en Gibson voor een eerste voorsprong (11-17).  Alleen kon de kustploeg zelf nooit echt zijn gekende defensieve druk opleggen, want de foutenlast ging pijlsnel de hoogte in, wat toeliet dat de thuisploeg vanop de vrijworplijn kon aanklampen (26-28).  Zelfde scenario in het tweede kwart waarbij Oostende via driepunters van Gillet, Serron, Gibson en Salumu naar een 35-44 voorsprong wegspurtte, maar weeral keek de kustploeg in geen tijd tegen een 1-6 foutenstand aan wat United weer frequent op de vrijworplijn bracht. Bovendien groeide het vertrouwen van de thuisploeg met de minuut, want Thomas en Hulls mikten net voor rust, beiden twee loepzuivere driepunters binnen waardoor ze zelfs met voorsprong konden gaan rusten.

Ruststand: 54-49

Na de pauze ging Oostende meteen op zoek naar de aansluiting.  Defensief kon (of mocht) BCO nu toch  even de druk opvoeren, al moest Katic toch al vrij snel naar de kant met zijn 4e persoonlijke fout. Bovendien ging ook de wedstrijdtafel een paar keer de mist in door onterecht de shotclock van de thuisploeg  te resetten en hen zo een extra aanval te bezorgen. Salumu , Djordjevic en Archie bleven precies van achter de driepuntlijn, maar dat gold ook voor Hulls en Stewart (68-60) .

Het was uiteindelijk Salumu die met drives en vrijworpen de kloof helemaal dichtte (70-70) bij aanvang van het vierde kwart. Thomas bleef echter de Oostendse verdediging geselen, maar Gillet en Gibson compenseerden (76-77). Met negen minuten gespeeld in een viriel 4e kwart, had de thuisploeg nog steeds maar 1 ploegfout achter zijn naam staan.  De doodsteek voor Oostende kwam echter in de eindfase van de wedstrijd wanneer Vanwijn bij 83-81, onbestraft tegen de ring sloeg en zodoende de lay-up van Jean Salumu devieerde. Scott Thomas kon echter meteen daarna aan de overkant de 85-81 scoren. Die 4 punten achterstand (in plaats van gelijke stand)  in de eindfase van de partij bleek onoverbrugbaar voor de kustploeg waardoor de overwinning in Limburg bleef.

Eindstand: 89-83

Serron 8-2, Beal 0-0, Gillet 6-5, Salumu 5-9, Katic 6-0, Djordjevic 2-6, Archie 3-3, Gibson 13-5

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top