BC Telenet Oostende - Limburg United: 78 - 64

BC Telenet Oostende – Limburg United: 2 – 1

Oostende startte zoals verwacht met heelwat verbetenheid en defensieve inzet. 8 minuten lang werden de Limburgers op 1 luttel puntje gehouden maar het ontbrak de thuisploeg deze keer aan offensieve scherpte om meteen de beslissende kloof te slaan. De bezoekers vochten zich helemaal terug in de partij maar Oostende kon rekenen op Beal en Gillet die op het juiste moment hun verantwoordelijkheid namen.

Serron en Katic zorgden al snel voor een 11-1. Defensief alles onder controle en zelfs in rebound werden de bezoekers in bedwang gehouden. Maar aanvallend was de afwerking onvoldoende om meer afstand te nemen. Enkele defensieve foutjes van de thuisploeg werden meteen cash betaald door driepunters van Donkor en Thomas  die ondanks extra productiviteit van Salumu en Gillet hun team toch in het zog van de thuisploeg wisten te brengen (30-24). Serron en Katic probeerden voor zuurstof te zorgen maar individuele acties van Stewart en Donckor hadden bijna de kloof gedicht aan de rust.

Ruststand: 33-30

Hulls deed dat echter wel meteen na de rust (33-33) en niettegenstaande Oostende via Archie, Gibson en Djordjevic zijn precisie teruggevonden had, bleven de Limburgers via Thomas en Hulls aanklampen waarna Lasissi de bezoekers zowaar heel even op voorsprong bracht (43-45).  Het ging verder gelijkopgaand  (50-50) terwijl BCO op karakter zijn defensieve grinta terugzocht en vond , waardoor Limburg steeds moeilijker de weg naar doel vond of niet tijdig een open shot kon afvuren.

Bovendien vond Oostende in Beal (3 driepunters) en Gillet zijn aanvallende trefzekerheid terug en kon Boukichou steeds meer rebounds plukken (64-54). Dit was het moment dat Brian Lynch besloot zijn sterkhouders naar de kant te halen en te sparen voor wat nog komen moet volgende woensdag.

In de eindfase van de wedstrijd kon ook Niels Marnegrave zijn wederoptreden maken na de operatie aan zijn voet.

Eindstand: 78-64

Serron 7-0, Beal 0-9, Buza 0-0, Marnegrave 0-0, Gillet 7-10, Salumu 5-0, Katic 7-0, Boukichou 3-7, Djordjevic 0-5, Archie 0-3, Gibson 4-11

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top