Limburg United - BC Telenet Oostende: 71-70

BC Telenet Oostende – Limburg United: 2 – 2

Limburg United geeft alle kenners die een 3-1 en zelfs een 3-0 voorspelden in deze halve finale, duidelijk lik op stuk. Het team van coach Lynch blijft spelen met heel grote honger en sleepte vandaag in de allerlaatste seconde een “belle” uit de brand.

Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht. Zowel Limburg als Oostende gaven zeer weinig kansen weg. Archie en Hulls zorgden voor de respectievelijke puntenproductie en niettegenstaande Oostende vanuit een reboundoverwicht toch een kleine voorsprong uitbouwde (17-24) , speelde de thuisploeg zich vrij snel weer in de partij.

Rustand: 29-31

In de herneming kende Oostende een minder goeie start en vooral een defensieve inzinking. Limburg kreeg voor het eerst echt ruimte op de driepuntlijn en profiteerde daar meteen van via Vanwijn, Hulls en Loe (46-37).
Coach Gjergja schoof met zijn manschappen maar kon niet echt het juiste vijftal vinden om te reageren.

In het laatste kwart kwam dan toch de kentering. Gibson, tot dan toe de enige die in het derde kwart met scores de schade kon beperken, kreeg steun van Archie.(60-57)
Ook Katic kon bijdragen niettegenstaande hij weer hard werd aangepakt, maar uiteindelijk waren het de driepunters van Archie en Djordjevic die Oostende alsnog weer op voorsprong brachten (69-70). De kustploeg kreeg nog de kans om die voorsprong wat te vergroten, maar dat lukte niet. In de allerlaatste aanval vond Vanwijn zijn ploegmaat Love die de winningkorf, 1 seconde voor tijd binnenduwde.

Eindstand: 71-70

Serron 2- 2, Beal 0-4, Gillet 0-1, Salumu 4-2, Katic 5-7, Boukichou 4-4, Djordjevic 2-3, Archie 12-7, Gibson 2-9

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top