BC Telenet Oostende – London Lions: 98-96

Als laatste oefenpartij in de Sleuyter Arena nam BCO het vandaag op tegen de London Lions, verliezend play-off finalist van de voorbije competitie in Groot-Brittannië. Nog steeds zonder de geblesseerde Katic, maar wel al terug met één van onze Belgian Lions, Jean Salumu…

De vinnige, kleine maar stevige Britten speelden vanaf het begin voluit voor wat ze waard waren. Defensief heel gretig en aanvallend energiek en onvoorspelbaar. Oostende kreeg zijn stempel niet gedrukt waardoor de score gelijkopgaand evolueerde (9-9). Djordjevic en Archie waren de bezielers van een kleine voorsprong (18-14) die ondanks de vele rotaties verder werd uitgebouwd (25-16).

De Londense leeuwen gaven echter niet af en wogen op de aanvallende rebound. Met driepunters namen ze zelfs de leiding even over (39-41), maar Gibson en Salumu bleven foutloos afwerken waardoor er met voorsprong de rust werd ingegaan.

Ruststand: 50-47

Met een volle tank aan vertrouwen, vingen de Britten de tweede helft verschroeiend hard aan. Met een regen aan driepunters en een sluitende verdediging namen ze in geen tijd 10 punten voorsprong (62-72). Pas toen Oostende erin slaagde om meer verdedigende druk te zetten en de verdedigende rebound te controleren, kon de thuisploeg via enkele snelle uitbraken en een driepunter van Demirtas de kloof weer helemaal dichtfietsen (79-79). Echter, van zodra de defensieve aandacht weer even verslapte, sloegen de Londenaars meteen weer toe (82-86).

Tim Lambrecht mikte de kloof weer dicht (89-86) waarna Gibson en Djordjevic de rol overnamen. London gaf op geen enkel moment op en kwam op 20 seconden voor tijd weer langszij (96-96) maar Djordjevic bleef kalm op de vrijworplijn en legde daar de eindstand vast.

Eindstand: 98-96

Lambrecht 14, Hemeleers 0, Marelja 6, Pretto 3, Marnegrave 2, Demirtas 6, Salumu 12, Reinhold 0, Boukichou 13, Djordjevic 12, Archie 12, Gibson 18

Back to top