BC Telenet Oostende - Okapi Aalstar: 77 - 65

BC Telenet Oostende – Okapi Aalstar: 1 – 0

Oostende heeft zijn eerste opdracht in deze finales tot een goed einde gebracht. In het tweede kwart  plaatste de kustploeg een eerste versnelling en duwde na de rust verder door naar 59-39. Toch kwamen de ajuinen nog stevig opzetten maar dat weerhield BCO er niet van om de eerste overwinning te pakken.

Op een collectieve manier, vertrekkende uit een goeie verdediging liep de kustploeg weg naar 11-5. Via Lodwick die met drie driepunters uitpakte konden de bezoekers weer helemaal aansluiten en zelfs de leiding even overnemen (26-29). Met Djordjevic weer tussen de lijnen kwam er opnieuw structuur in het Oostendse spel met een aantal rake tegenaanvallen, maar eveneens rake driepunters van Gibson en Gillet.

Ruststand: 47-33

Meteen ging BCO op zijn elan verder en via Gibson en Katic, goed bediend door Djordjevic, stoomden de geelhemden door naar een 59-39 voorsprong.  Maar Aalst gaf niet op. Vooral via de vrijworplijn slaagden de bezoekers erin dichterbij te komen en hernieuwd vertrouwen op te doen (59-43). Een bevlieging van Jermaine Anderson, in combinatie met een haperende Oostendse aanval resulteerde in geen tijd in 70-62.  Salumu en Gillet ontwaakten via snedige drives naar doel.  Driepunters van El Khounchar en Kesteloot waren de laatste wapenfeiten van de bezoekers. Via een beresterke Gibson werd de zege probleemloos veilig gesteld.

Eindstand: 79-65

Serron 3-0, Beal 0-0, Gillet 6-5, Salumu 5-6, Katic 2-4, Djordjevic 7-5 Archie 4-0, Gibson 14-11

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top