Okapi Aalstar - BC Telenet Oostende: 84-66

BC Telenet Oostende – Okapi Aalstar: 1-1

Oostende was niet in staat om het verschil te maken in Aalst. Zonder goed te spelen had het nog alles onder controle aan de rust. Daarna voltrok zich meer en meer een klassiek “Forum scenario” waarin Aalst zoals zo dikwijls vleugels kreeg en de overwinning naar zich toe trok.

Oostende opende goed via een correcte verdediging en puntenproductie van Djordjevic, Katic en Serron. Lodwick en Troisfontaines bleken ook wakker en stuwden van een 11-12 door naar 18-12 via Jermaine Anderson. Oostende had het aanvallend  moeilijk. De bal ging onvoldoende rond en er werd teveel naar individuele acties gezocht die weinig succes kenden (22-16). Met Djordjevic en Katic tussen de lijnen en een driepunter van Gillet werd de achterstand dan toch weer rechtgezet (26-26).

Ruststand 28-26

Na de rust was de Oostendse defense minder scherp dan het fysieke beukwerk van de thuisploeg. Enerzijds slaagde Oostende er niet meer in de thuisploeg af te stoppen, aanvallend koos het ook opnieuw teveel voor het individuele succes. Enkel Katic kon via enkele aanvallende rebounds zijn team in het zog houden (42-40).

Een vooralsnog onduidelijke technische fout van scheidsrechter Delestrée voor Gibson, stak voor het eerst het spreekwoordelijke vuur aan de lont in het Forum. Voldoende om de thuisspelers een energieboost te geven en via de gladde Kyan Anderson een definitieve kloof te slaan (55-44).  Oostende kreunde en kraakte uiteindelijk. Er werden teveel vrijworpen gemist, reboundduels werden verloren en ook in assists trok Aalst aan het langste eind. Salumu en Gibson probeerden nog te milderen met driepunters, maar bij de thuisploeg werd het vertrouwen en de trefzekerheid zo groot dat er geen maat meer stond op de ajuinen die vooral door toedoen van Kyan Anderson met ruime cijfers konden winnen.

Eindstand: 84-66

Serron 5-2, Beal 0-0, Buza 0-0, Marnegraeve 0-0, Gillet 3-0, Salumu 2-4, Katic 5-12, Boukichou 5-8, Djordjevic 5-6, Archie 0-0, Gibson 3-7

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top