BC Telenet Oostende - Okapi Aalstar: 84-70

BC Telenet Oostende – Okapi Aalstar: 2-1

Met een gezonde dosis agressiviteit en een heel sterk collectief (26 assists voor Oostende tegenover 5 voor Aalst) heeft BCO deze derde finalewedstrijd duidelijk naar zich toe getrokken. De aalgladde Kyan Anderson werd door de Oostendse guards zeer goed opgevangen waardoor de bezoekers grotendeels op de inbreng van Tofi waren aangewezen.

De aanvangsfase werd gekenmerkt door een strijd onder de borden tussen Tofi en Katic (6-6). met steun van Lodwick nam Aalst aanvankelijk de leiding (8-13) maar Gibson en Katic stelden vrij snel orde op zaken (21-17). Gibson duwde door naar 27-19 wat de bezoekers naar adem liet happen. Via de vrijworplijn, een trefzekere Tofi en een driepunter van Troisfontaines slaagde Aalst er toch nog in om aan te klampen tot aan de rust.

Ruststand: 64-51

Na de pauze probeerde BCO meteen door te drukken via Archie en Katic.  Anderson leek heel even te ontwaken en Tofi bleef zijn rol opeisen maar ook Djordjevic stuwde zijn manschappen vooruit en vond in Serron een goeie afwerker (57-47). Even leek het link te worden toen, nog steeds in het derde kwart, zowel Katic als Boukichou elk 4 persoonlijke fouten achter hun naam hadden staan.

Boukichou wist daar echter heel goed mee om te gaan en kwam zelfs steeds meer in de wedstrijd (71-55). Driepunters van Jerime Anderson en El Khounchar zorgen nog even voor onrust (71-61) maar deze werd vrij snel weggenomen via Katic en Serron (84-67). De laatste driepunter van Kyan Anderson was er enkel nog één voor de statistieken.

Eindstand: 84-70

Serron 6-9, Beal 0-7, Buza 0-0, Marnegrave 0-0, Gillet 0-3, Salumu 1-0, Katic 12-7, Boukichou 2-7, Djordjevic 8-2, Archie 0-7, Gibson 11-2

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top