BC Telenet Oostende - Okapi Aalstar: 91 - 64

BC Telenet Oostende – Okapi Aalstar: 2 – 1

BC Telenet Oostende deed wat het moest doen om zijn kansen gaaf te houden en tegelijk zijn ongeslagen thuisreputatie te vrijwaren. Collectief en gedreven nam het meteen de leiding en bouwde hard werkend zijn voorsprong verder uit.

Berggren en Wilkinson met de driepunter zorgden meteen voor 7-0. Cummard reageerde met de driepunter maar echt aanklampen kon Aalst niet. De Oostendse verdediging vertoonde weinig gaten en de afstandsschutters van afgelopen dinsdag werden maximaal afgedekt. Wilkinson met zijn tweede driepunter maar ook enkele goeie penetraties van Thompson zorgden voor 18-9.  Een sterke driepunter van Ravio en een score van Hanavan wogen op de Oostendse voorsprong maar de ingekomen Ponitka antwoordde eveneens met een bom en twee scorerijpe assists voor Boukichou.

De kracht van Tofi en Young werd door de Oostendse dubbele meters behoorlijk onder controle gehouden en ook in rebound toonde de thuisploeg zich de sterkste wat de Oostendenaars toeliet om te lopen en hun voorsprong verder uit te diepen tot 29-19.  Via de vrijworplijn kregen de Ajuinen dan toch opnieuw de kans om wat van hun achterstand af te knabbelen en terug tot op 4 punten te naderen (33-29). Maar Salumu en Berggren lieten niet begaan en zorgden in geen tijd weer voor een tienpuntenkloof (39-29) waarvan er 8 eenheden overbleven aan de rust: 44-36

In het derde kwart hield Oostende zijn defensieve druk op niveau en kon zo meteen weer afstand nemen via enkele snelle uitbraken via Djordjevic en afgewerkt door Berggren, Wilkinson en Thompson (53-38). Een driepunter van de Ravio was zowat de enige veldkorf want voor het overige kwam Aalst alleen nog via de vrijworplijn tot scoren (8/8 vw). Maar toch kon hiermee niet vermeden worden dat Salumu de twintiger op het bord zette (64-44).

Met een 73-48 stand op het einde van het derde kwart gooide Aalstar coach Dean de handdoek en liet zijn bankzitters nog eens opdraven om zijn sterkouders Ravio, Butler en Tofi maximaal te sparen met het oog op de wedstrijd van komende zaterdag. Ook Oostende had ondertussen al zijn starters naar de kant gehaald en zo werd het vierde kwart een eerder overbodig hoofdstuk, al kon dit de pret in een FANTASTISCH GEEL GEVULDE ARENA niet meer bederven.

Eindstand: 91 – 64

Berggren 9-9, Serron 0-5, Thompson 8-3, Marnegrave 0-5, Petrovic 0-7, Wilkinson 6-6, Gillet 2-0, Salumu 4-5, Ponitka 5-3, Boukichou 6-2, Djordjevic 4-2 (6 assists)

Back to top