Okapi Aalstar - BC Telenet Oostende:

BC Telenet Oostende – Okapi Aalstar: 2 – 2

Aalstar heeft een vijfde en beslissende wedsrijd afgedwongen in deze play-off finale. De thuisploeg werd in deze wedstrijd opnieuw gedragen door zijn supporters. Okapi bouwde al vrij vroeg een kleine voorsprong uit en slaagde erin om deze tot het einde vast te houden dankzij de driepunters van Butler en vrijworpen van ravio….

Hanavan zorgde voor de eerste Aalsterse voorsprong. Wilkinson reageerde (8-9) maar opnieuw Hanavan en vrijworpen zorgden opnieuw voor een Aalsterse voorsprong. Niettegenstaande de driepunters van Petrovic en Djordjevic bleef de thuisploeg via de ondertussen ontwaakte Ravio op voorsprong (19-17). Cummard mocht in het tweede kwart meteen de vrijworpenreeks verder zetten en Butler stond telkens op de juiste plaats om de open driepunters binnen te mikken (36-24).

In het tweede kwart verloor Oostende eveneens alle controle over de rebound en kon Aalst zo meerdere bijkomende shotkansen creëren. Thompson en Gillet konden nog even milderen net voor de rust: 49-40

In het derde kwart probeerde Oostende de druk wat op te drijven wat initieel leek te lukken. Gillet lukte 5 punten en Berggren controleerde even opnieuw de rebound tot hij met een bloedende elleboog het veld diende te verlaten (57-51).

Butler bleef ruiken waar hij moest staan om aangespeeld te worden en open driepunters binnen te mikken maar Oostende bleef proberen de druk op te drijven. Met een “kleine” opstelling en Petrovic op 5 (tegen Tofi en Young) naderde BCO tot 62-58 na een driepunter van diezelfde Petrovic.

Via vrijworpen van Serron naderde Oostende tot 62-60 waarna het aanvallend wat stilviel en de shots helemaal niet binnengingen. Aalst kon echter opnieuw rekenen op een bevlieging van Butler om weer uit te lopen naar 69-60. De Oostendse druk bleef hoog en de thuisploeg werd nu frequent afgestopt maar aanvallend gingen de open shots er opnieuw niet in en geraakte de kustploeg maar niet langszij (69-65).

In een tactisch slot met een resem aan fouten en vrijworpen naderde Oostende nog eenmaal tot op 1 punt via de vrijworpen van Djordjevic. Aan de overzijde en gezien de beperkte resterende tijd werd Oostende ook genoodzaakt om fouten te maken maar de ultieme Oostendse driepunter bij 82-79 strandde echter opnieuw op de ring en kon men in Aalst opnieuw opgelucht ademhalen want de zege was binnen.

Eindstand: 84-79

Berggren 2-2, Serron 2-4, Marnegrave 0-3, Petrovic 5-3, Wilkinson 9-3, Gillet 3-5, Salumu 0-2, Boukichou 0-0, Djordjevic 3-12

Eindstand:

Back to top