BC Telenet Oostende - Antwerp Giants: 88-79

BC Telenet Oostende pakt zijn 15e Beker van België na winst tegen de Antwerp Giants

Telenet Oostende toonde zich duidelijk de sterkste in deze finale en na een zeer collectieve prestatie mocht het terecht de beker meenemen naar de kust.

Oostende nam meteen de leiding via een sterke start van het duo Djordjevic – Thompson (14-10). Antwerpen zat ook meteen in de wedstrijd via zijn sterkhouders Dezeeuw, Pearson en Turner (20-20). De defense stond bij beide teams nog niet echt op scherp en er werd bovendien aan een hoog percentage afgewerkt.

De individuele verdediging van sommige Oostendenaars was niet van het gebruikelijke niveau waardoor de Sinjoren frequent konden penetreren tot onder doel om dan de vrijstaande man op de driepuntlijn te bedienen waaronder Dezeeuw en Moors die bedankten met één of meerdere rake driepunters (36-39).

Een sterk spelende Serron zorgde uiteindelijk toch opnieuw voor de aansluiting waarna Thompson en een door Marnegrave goedbediende Berggren voor een kleine voorsprong aan de rust zorgden (50-47)

Na de pauze hadden de Oostendse spelers de boodschap van hun coach goed begrepen en schroefden de verdedigende intensiteit gevoelig aan. Pearson slaagde er echter toch nog in om een driepunter binnen te mikken maar dat zou voor Antwerpen de enige veldkorf van het derde kwart worden. Serron scoorde tweemaal op rij op aangeven van Djordjevic die even later wel snel tegen zijn 3e persoonlijke fout aanliep en dus veiligheidshalve naar de bank werd gehaald. Zijn backup Marnegrave speelde echter een zeer solide partij en verdeelde uitermate precies de ballen aan zijn vrijstaande ploegmaats. Vooral Echenique werd goed aangespeeld en zodoende kon Oostende langzaam maar zeker afstand nemen van Antwerpen dat in het derde kwart nog enkel vanop de vrijworplijn tot scoren kwam (64-56)

Dezeeuw met vrijworpen en een driepunter bood nog even weerstand, maar twee opeenvolgende driepunters van Salumu, die overigens een uitstekende job deed als bewaker van Stewart, blokte die poging meteen af. Djordjevic kwam opnieuw tussen de lijnen en leek de partij weer in zijn eentje te gaan beslissen met 5 punten en twee assists, maar zag zich even later opnieuw een heel licht toegekende 4e fout aangesmeerd waarna hij nog maar eens naar de bank verdween. De foutenverhouding stond in dat vierde kwart ook meteen op 6-1 in het nadeel van Oostende waardoor de Giants ook om de haverklap op de vrijworplijn mochten postvatten ( Antwerpen haalde immers 23 punten uit 29 toegekende vrijworpen) .

Wilkinson met een driepunter en Echenique met 2 dunks drukten alle Antwerpse hoop definitief de kop in waardoor de Oostendenaars en alle meegereisde supporters hun 15e bekerwinst mochten beginnen vieren.

Berggren 4-2, Serron 7-6, Echenique 4-6, Thompson 13-0, Marnegrave 2-0 (7 assists), Petrovic 2-0, Wilkinson 0-3, Gillet 0-4, Salumu 0-6, Ponitka 0-8, Djordjevic 10-9

Reacties na de wedstrijd (bron: Sporza.be)

Jean Salumu – “Het verschil is door iedereen gemaakt”

Gjergja: “Met verdediging win je bekers”

Debaere: “Straffe prestatie van de jonge gasten”

Herbekijk de volledige wedstrijd

Quarter 1

Quarter 2

Quarter 3

Quarter 4

Back to top