BC Telenet Oostende - Limburg United: 89-75

BC Telenet Oostende plaatst zich voor de finale Play-offs!

Telenet Oostende heeft zich in de vijfde match niet laten vloeren door de uiterst taaie Limburgers. Bij 57-33 halverwege het derde kwart leek Oostende de buit al binnen te hebben. Toch gaven de bezoekers nooit op en vochten terug tot op 9 punten. Oostende behield zijn koelbloedigheid en stelde toch vrij snel de zege veilig.

Defensief gaf de kustploeg de Limburgse schutters geen centimeter ruimte. Ook de bezoekers hielden de rangen defensief vrij goed gesloten, maar Oostende kon rekenen op een zeer trefzekere Gibson om een eerste kloofje te slaan (14-6). Limburg vond in Lasisi dan zijn meest productieve speler aangezien de sterkhouders geneutraliseerd werden.

Beal en Archie gaven voeding aan een nieuwe tussenspurt naar 30-25. die via Serron intact gehouden werd tot aan de rust.

Ruststand: 44-28

Na de pauze kende Oostende een iets moeilijker start. Maar verdedigend gaf het nooit af tot finaal twee steals vakkundig werden afgewerkt door Djordjevic en Serron die tevens ook elk hun bonusvrijworp netten. Daarna volgde nog een driepunter van Gibson om zo de maximale voorsprong te bereiken (57-33). Maar de taaie Limburgers gaven niet op. Vooral Hulls profiteerde van de schaarse ruimte die hij heel even kreeg om drie opeenvolgende driepunters te scoren en zo zijn team terug in het zog van de thuisploeg te brengen (66-57).

Geen paniek bij de thuisploeg waar Salumu en Gibson opnieuw voor zuurstof zorgden (72-57) en waar Djordjevic steeds nadrukkelijker aanwezig was met scores en assists. Ook Archie en Gillet gaven steun waardoor de zegen nooit meer in gevaar kwam.

Eindstand: 89-75

Serron 8-5, Beal 5-0, Buza 0-0, Gillet 4-4, Salumu 4-5, Katic 8-7, Boukichou 2-2, Djordjevic 3-7 (8 assists), Archie 3-3, Gibson 11-8

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top