BC Telenet Oostende – Rasta Vechtra: 96-90

Terwijl de Belgian Lions op het groot scherm van de fanbar te zien waren, werkte BCO zijn tweede oefenwedstrijd af. Deze keer tegen het Duitse Rasta Vechtra dat gisteren nog won van de Antwerp Giants.

Oostende speelde een sterke eerste helft. Defensief sloot alles behoorlijk tegen de goedgeorganiseerde Duitsers en dat leverde enkel snelle uitbraken op. Djordjevic, Gibson en Archie stuwden hun team naar een eerste voorsprong (9-6). Driepunters van Gibson en Pretto gevolgd door een 2+1 van Lambrecht, leverden een eerste tienpuntenkloof op (24-14).

Met Hemeleers als kuitenbijter op de Duitse point guard  en Boukichou als dominante rebounder kon Oostende nog verder uitlopen. Katic kwam sterk in maar ook Archie en Marnegrave speelden allert waardoor een maximale voorsprong werd bereikt (49-34) net voor de rust.

Ruststand: 49-36

Na de pauze kwam de kustploeg iets te relax uit de kleedkamers en dat werd cash betaald. De bezoekers speelden agressiever in verdediging maar werkten ook beter af. Oostende liet tevens teveel aanvallende rebounds toe waardoor de voorsprong in geen tijd was verdwenen (49-47). Derrick Allen (ex. Spirou Charleroi) was met zijn 23 punten de grootste bezieler van die terugkeer.

Driepunters van Djordjevic en Pretto konden de Duitse remonte uiteindelijk stoppen (70-62) maar toen de bezoekende coach een zoneverdediging bovenhaalde, kregen de kustjongens het opnieuw even moeilijk (71-69).

Een nieuwe sterke invalbeurt van Katic en Gibson, met steun van Archie en Marnegraeve, stelde de zege uiteindelijk toch veilig.

Eindstand: 96-90

Lambrecht 10, Marnegrave 13, Archie 15, Hemeleers 0, Pretto 6, Katic 16, Boukichou 9, Djordjevic 13,Gibson 14

Back to top