BC Telenet Oostende - Belfius Mons-Hainaut: 82-73

BC Telenet Oostende speelt finale Beker van België tegen de Antwerp Giants

Mons-Hainaut was klaarblijkelijk niet naar de kust gekomen om de wedstrijd als een formaliteit af te werken. Met een grote dosis gretigheid en potigheid, gaven zij mee kleur aan deze return.

Oostende ging stevig van start via Gibson en Serron met driepunters en opnieuw Katic onder de borden (12-4). Nichols met twee bommen en onder impuls van Bosco en Lasisi zochten de bezoekers opnieuw aansluiting (22-18). Archie viel echter al vroeg in partij uit met een voetblessure.

Salumu en Gillet samen met een behoorlijke Boukichou, boden aanvankelijk goed weerwerk maar via nieuwe driepunters van Cage konden de bezoekers heel even de leiding overnemen (33-34). Katic zorgde alsnog voor de kleinst mogelijke voorsprong aan de rust .

Ruststand: 40-39

Mons kwam met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer. Het speelde zo hevig en potig dat de er behoorlijk wat irritatie ontstond bij de thuisploeg. Met een nieuwe bommenregen via Collins, Nichols en Lasisi kwam Mons-Hainaut weer heel even aan de leiding (50-54) maar er kwam meteen reactie via Gibson, Gillet en Djordjevic (54-54).

Met 3 driepunters was Gillet de grootste bezieler van de finale Oostendse eindspurt (72-57). Met het einde van de partij in zicht konden Collins en Nichols hun stats vanachter de boog nog wat bijpoetsen, maar het was Serron die eveneens met een driepunter de eindstand bepaalde.

Eindstand: 82-73

Lambrecht 0-0, Serron 5-5, Marelja 3-4, Buza 3-3, Marnegrave 0-0, Gillet 5-14, Salumu 6-1, Katic 8-0, Boukichou 3-6, Djordjevic 0-6, Archie 2-0, Gibson 5-3

Back to top