BC Telenet Oostende - Spirou Charleroi: 81-82

BC Telenet Oostende – Spirou Charleroi: 0-1

Wellicht toonden de Oostendse spelers na het emotioneel eerbetoon aan de overleden Rasmus Larsen, teveel respect voor hun tegenstander, die gisteren nog aangemoedigd door de ouders van de overleden speler, meer collectief samenspeelde dan ooit tevoren dit seizoen. Het duurde wel ruim 15 minuten bij een achterstand van 18 punten, alvorensde thuisploeg het juiste ritme vond om terug in de match te komen…

Meteen keek de thuisploeg tegen een 2-7 achterstand aan, en niettegenstaande Djordjevic en Gillet tegenpruttelden, liep Charleroi via een derde driepunter van Collins toch verder weg (13-23). Oostende kreeg aanvallend maar moeilijk een open kans bij elkaar gespeeld, verdedigend speelde het veel te braaf en ook in rebound liet het zich domineren tot er bij 16-34 net geen twintig punten achterstand op het scorebord stond. Een tweede time-out van coach Gjergja had deze keer wel effect: de verdediging toonde eindelijk haar tanden en Ponitka zorgde voor de aanvallende impulsen (24-34). Charleroi bleef vertrouwen tonen en probeerde met driepunters van Collins,Bostic en Mukubu  de kloof intact te houden. Ook Oostende vond in Gillet, Boukichou en Ponitka zijn driepuntschutters en kon zo de schade behoorlijk beperken aan de rust.

Ruststand: 36-45

In de tweede helft duurde het niet lang vooraleer de thuisploeg de bezoekers te pakken had. Prince en een uitmuntende Marnegrave zorgden meteen voor de aansluiting en respectievelijk voor de gelijkmaker (49-49) en de eerste Oostendse voorsprong (53-51).

De Oostendse verdediging stond nu trouwens ook heelwat scherper waardoor de Carolo’s hoofdzakelijk nog vanop de vrijworplijn tot scoren kwamen en hierdoor toch weer de leiding overnamen (54-56).  Marnegrave zorgde opnieuw voor 57-56 maar een Oostends balverlies en een aanvallende rebound werden afgestraft met een driepunter van Bostic. Hierdoor konden de bezoekers toch weer plots afstand nemen (56-63).  Even later zorgde de kleine Collins met zijn 5e driepunter opnieuw voor 66-72 maar ook Prince en Gillet mikten elk hun bom binden.

Kanteling in de wedstrijd kwam er bij een 75-75 stand waarbij de Oostendse coach werd uitgesloten na een onvrijwillig contact met de bal langs de zijlijn tijdens het spel. Een strenge beslissing die de thuisploeg weer even helemaal van slag bracht en waarvan Charleroi maximaal kon profiteren (75-80). Oostende vocht nog terug tot 81-82, maar de laatste twee doelpogingen gingen ongelukkiglijk naast.

Eindstand: 81-82

Berggren 0-0, Serron 0-2, Muya 0-0, Marnegrave 2-9, Archie 1-0, Gillet 8-5, Salumu 0-0, Ponitka 13-2, Boukichou 7-4 (10 reb), Djordjevic 5-4, Prince 0-19

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top