BC Telenet Oostende - Spirou Charleroi: 80-70

BC Telenet Oostende – Spirou Charleroi: 1 – 0

Oostende heeft zijn eerste overwinning beet richting finales van de play-offs. In een aangenaam kijkstuk had BCO doorlopend de controle over de wedstrijd, maar bleven de raakmikkende Carolo’s wel continue in het spoor van de kustploeg.

Katic omzeilde vlot de vele centimeters van de boomlange Fusek en stuwde na een driepunter van Gillet zijn ploeg naar een 17-5 voorsprong wat Charleroi naar zijn eerste time-out deed grijpen. Ook Newbill en Djordjevic werkten goed af (22-9) maar twee driepunters van Richardson hielden de bezoekers in de wedstrijd (24-17). In het tweede kwart kregen beide ploegen het moeilijk om de juiste kadans te behouden. Vooral via de vrijworplijn bleef Charleroi aan zijn achterstand knabbelen maar infiltraties van Newbill hielden de voorsprong intact (35-25). Met een driepunter had Libert echter het laatste woord voor de rust.

Ruststand: 37-29

Kemp en Richardson probeerden meteen de kloof te dichten, maar opnieuw Newbill en Gillet, met twee rake driepunters op aangeven van Djordjevic, lieten niet begaan. Driepunters van Richardson bleven echter als lay-ups binnenvliegen, maar Oostende had met Newbill, Gillet en Kuridza ook voldoende vuurkracht van achter de driepuntlijn (60-49).  De laatste tegenprik van de bezoekers kwam van Libert (3 driepunters) maar Walden en Katic behielden hun efficiëntie.

Eindstand: 80-70

Statistieken>>

Back to top