Spirou Charleroi - BC Telenet Oostende: 61-81

BC Telenet Oostende – Spirou Charleroi: 1-1

Telenet Oostende was uitermate gefocust om de misstap van vorige vrijdag zo snel mogelijk recht te zetten. Niettegenstaande de snelle foutenlast en de vele vrijworpen voor de thuisploeg, lieten onze spelers zich niet van de wijs brengen. Ze beperkten Charleroi tot slechts 61 punten en legden hiermee de basis voor de overwinning.

De verdediging stond meteen op scherp en aanvallend volgden de inleggers van Serron en Djordjevic zich snel op (4-9).Via drie “2+1” situaties van Francis, kon de thuisploeg heel even de leiding overnemen maar niet voor lang (17-14). Omdat de persoonlijke fouten aan Oostendse kant al heel snel aandikten, moest Coach Gjergja dus al heel snel beginnen roteren. Maar deze keer bracht elke speler die van de bank kwam meteen rendement. Vooral Archie was de grote bezieler van de Oostendse tussenspurt (22-34) en ook Berggren kreeg defensief steeds meer controle in de bucket. Salumu nam vlot de defensieve taken van Serron over en mikte tevens nog een driepunter binnen (22-37).

Het bleef echter fouten regenen voor Oostende waardoor sommige invallers ook al snel in foutenlast raakten en Charleroi logischerwijs nog meer op de vrijworplijn mocht postvatten. Tijdens een moeilijk einde van de eerste helft moest BCO dan toch wel wat van zijn voorsprong opnieuw prijsgeven.

Ruststand: 39-46

Archie nam een fenomenale start van de tweede helft met 8 punten op rij waaronder 2 driepunters (39-54). Charleroi geraakte helemaal niet meer door de Oostendse verdediging en kreeg buiten de driepunter van Massot halfweg het 3e kwart, geen enkele andere veldkorf bij elkaar gespeeld (43-62).

Echter, zowel Archie als Prince hoorden al vrij snel een 4e persoonlijke fout blazen waardoor ze opnieuw naar de bank verdwenen. Charleroi kon zodoende wat van zijn achterstand goedmaken (47-62) al haalde dit niet zoveel meer uit.
Salumu en Gillet netten elk nog een driepunter terwijl Berggren zowat alles scoorde wat de guards hem in zijn handen dropten (54-74).

De verdediging van Charleroi werd bitsiger maar ook dat kon onze spelers niet meer van streek brengen. Een driepunter van Hatcher werd meteen geneutraliseerd door eentje van Djordjevic aan de overkant, waardoor Telenet Oostende meteen de verdiende zege bezegelde.

Eindstand: 61-81

Berggren 4-11, Serron 6-0, Marelja 2-0, Marnegrave 0-0, Archie 13-8, Gillet 0-5, Salumu 3-3, Ponitka 0-5, Boukichou 2-0, Djordjevic 10-13, Prince 6-0

Voor uitgebreide statistieken: kik hier >>

Back to top