BC Telenet Oostende - Spirou Charleroi: 74 - 78

BC Telenet Oostende – Spirou Charleroi: 2 – 0

Oostende heeft ook zijn tweede wedstrijd in deze halve finales play-offs tot een goed einde gebracht. BCO domineerde en besliste deze wedstrijd volledig in de bucket met een zeer hoog afwerkingspercentage en absolute dominantie in rebound.

Katic startte sterk aan de partij en was voor de Spirous totaal onhoudbaar. Enkel met driepunters van Schwartz, Richardson en Libert wist de thuisploeg aan te klampen (11-14) Via Newbill kwam er aanvallende aflossing voor Katic maar ook na de rotaties bij de kustploeg bleef de productiviteit op niveau. Gillet met een driepunter en een oerdegelijke Mwema met penetraties en rebounds, zorgden voor een eerste tienpuntenkloof (25-35). Charleroi bleef teren op Richardson en Schwartz om nog iets van de achterstand af te snoepen net voor de rust.

Ruststand: 36-43

Schwartz opende meteen met een nieuwe driepunter maar Katic, Newbill en Gillet reageerden alert en behielden de controle (39-52). Marnegrave leek even de kastanjes uit het vuur te kunnen halen voor zijn team maar Oostende gaf geen krimp. Toch kreeg de kustploeg het even moeilijk omdat de bal niet meer wilde vallen, maar defensief liet BCO de thuisploeg er ook niet meer door en bleef het de rebound probleemloos controleren.  Bij aanvang van het 4e kwart verdwenen Katic, Newbill en even later ook Walden met 4 persoonlijke fouten naar de kant en mocht Charleroi al heel snel een paar keer op de vrijworplijn postvatten (53-59). Maar opnieuw kon Oostende rekenen op een beresterke Mwema om de rust te bewaren (55-64).  Boukichou en Radenovic hielden elkaar in evenwicht waarna even later Margegrave met een driepunter de spanning toch nog even terugbracht. Djordjevic en Boukichou bleven kalm vanop de vrijworplijn en de laatste driepunter van Richardson had enkel nog nut voor de statistieken.

Eindstand: 74-78

Statistieken>>

Back to top